Páratlan sikersorozat Komáromban

Komárom |

<p>Csúccsá érett a komáromi MBK Rieker győzelmi sorozata a férfi kosárlabda extraligában: a Duna partiak szombati, nyitrai sikere egyben klubrekord is, hiszen az élvonalban még soha nem nyertek meg egymás után nyolc bajnokit. Mi történt a komáromiakkal? Mitől táltosodott meg a rájátszást magabiztosan a hetedik helyen záró alakulat?</p>

„Döntő volt az edzőcsere, amikor a fiatal és ambiciózus Maroš Kováčik ült a kispadra–ecsetelte a változás okait Paulík József klubmenedzser. – Kablár távozása után kicsit átalakult a csapat is. Az érkező emberek, az irányító Gibson és a center Sulovics remekül beilleszkedett a társaságba, amely egyre jobban összerázódott, és sikerességében összetartása is meghatározóvá vált.” Már a bajnoki évad elején nagy elvárásokkal küldték pályára a komáromiakat, de az eredmények nem ezt igazolták. „Több mérkőzésen is hiányzott az utolsó lépés, és kicsúszott a győzelem a kezünkből – folytatta a klubmenedzser. – A Kováčik-érában ez fokozatosan megváltozott. Nem a játéktudás lett más, hanem a hozzáállás. Ez pedig egyértelműen az edző érdeme. Ha kell, akár tízpontos hátrányból is tudnak fordítani. Fokozatosan jöttek a jó eredmények, győzelmi mámorban menetelt a csapat. Nem mindig játszott jól, de harcos kosárlabdával és feljavult védekezéssel sorra felülmúlta ellenfeleit.”

Szombaton Nyitrán nem esélyesként léptek pályára a komáromiak, a playoff-negyeddöntő első mérkőzését mégis 73:71-re megnyerték. „Kétszázötven szurkolónk látta, milyen tartása van a csapatnak. Bebizonyítottuk magunknak és másoknak is, hogy olyan együttest sem lehetetlen legyőzni, amelyik a papírforma szerint jobb. Eredményünk azt jelzi, teljesen nyílt lesz a párharc” – hallottuk Paulík Józseftől.

Holnap 18 órakor Komáromban folytatódik a playoff-sorozat. Lépéselőnyben lesznek a hazaiak, de a várhatóan telt ház (650 néző) előtt nagy nyomásnak is lesznek kitéve. A klubmenedzser reméli, hogy újra nyernek, de az is előfordulhat, hogy visszavágnak a vendégek.

„A három győztes meccsig tartó sorozatban két ütőkártyánk van: rendkívül jól ismerjük az ellenfelet, az ő soraikban nincs két olyan ember, mint Gibson és Sulovics, akik aránylag ismeretlenek a hazai bajnokságban, és bármikor képesek meglepő húzásokra. Ráadásul csapatunk fiatalabb is, ami a mérkőzések hajrájában a javunkra szolgálhat” – hangzott Paulík József esélylatolgatása.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?