Páratlan pragerskói parádé

<p>Ilyet még előtte szlovákiai traplövő nem élt át. Varga Erik a pragerskói Európa Nagydíjon a szétlövésben tizenkilenc találat után tudott csak megszabadulni a szlovén Macektól.</p>

Hárman indultak csatába a második helyért. „A másik szlovákiai, Kovačócy már a harmadik korong után kiesett, a szlovén viszont sokáig tartotta velem a lépést – meséli Varga Erik pragerskói élményeit. – Csak a tizenkilencedik lövésnél nem talált. Ilyen hosszú szétlövést még szlovákiai traplövő nem nyert meg. Csúcsot javítottam vele, és enyém lett a második hely.”
Arra még nem tudja a választ, hogy ez a második helye mire lesz elég az öt fordulóból álló idei sorozatban. Volt, ahol nem indult, Belgrádban győzött, most második lett. Csak annyi biztos, 2006-ban és 2007-ben ő nyerte ezt az európai kupasorozatot.
Varga Erik szívesen jár a szlovéniai Pragerskóba. „Onnan rendre jó eredménnyel szoktam hazatérni. Most is már az edzésen éreztem, fog menni a lövés – tér vissza emlékeiben a közelgő világbajnokság lőterére. – Az első napon két olyan hibát követtem el, amit nem kellett volna. Ha azok nincsenek, akkor más eredmény születik. Másnap aztán rákapcsoltam, de a döntőben – magam sem tudom, miért – tízből négy hibával nyitottam. Innen már végighúztam hibátlanul, még a szétlövéses ráadást is beleszámítva. Érdekességként említem meg, hogy szlovén ellenfelemnek a döntőben adtak egy ajándéktalálatot. Ha az nincs, akkor a hosszú sorozatom sem jön össze.”
Szlovákia csapatban megnyerte az Európa Nagydíjat, Varga, Kovačócy, Filipovič összeállításban három ponttal volt jobb, mint Szlovénia. „A csapatverseny csak a vb-n és Eb-n érdekes. Ott pontozzák, máshol nemigen. Pragerskóban díjazták. Kaptunk egy szép serleget” – mondja Varga Erik, akinek a tavalyi olimpia (9. lett) után idén lazább éve van. És készül a világbajnokságra, ugyancsak Pragerskóba. A traplövés győztese már repülőjegyet szerez a 2012-es londoni olimpiára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?