Paralimpia 2012 – Döntőben a magyar női párbajtőrcsapat

London |

<p>Döntőbe jutott a kerekesszékes vívók pénteki versenynapján a magyar női párbajtőrcsapat a londoni paralimpián.</p>

A Krajnyák Zsuzsa, Juhász Veronika, Dani Gyöngyi összetételű együttes a négy között óriási küzdelemben 45-40-re legyőzte a lengyel válogatottat az ExCeL sportközpont vívócsarnokában, mintegy kétezer néző előtt.

A magyar trió a közép-európai idő szerint 20:30 órára kiírt fináléban a kínaiakkal találkozik, akik a másik elődöntőben 45-42-re verték Hongkongot.

A női csapatverseny érmeit Áder János köztársasági elnök adja majd át.

Krajnyák már egy ezüstnél (párbajtőr egyéni) és egy bronznál (tőr egyéni), Dani pedig egy ezüstnél (tőr egyéni) tart a brit fővárosban, míg Juhász épp Krajnyáktól kapott ki a tőrözők bronzcsatájában. Külön motiváció lehet a trió számára, hogy Krajnyák pályafutásának négy bronz- és három ezüstérme, illetve Dani négy ezüstje mellett még egyikük sem diadalmaskodott paralimpián.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?