Parádés gólzápor Monacóban

A Juventus a Real Sociedad ellen idegenben gól nélküli döntetlent ért el, s ezzel a Real Madrid után másodikként biztosította helyét a labdarúgó BL legjobb 16 csapata között. A Lyon a nagyon boldog Elber találatával nyert a Bayern otthonában, Monacóban pedig még mindig arról beszélnek, hogy miként eshetett egy meccsen 11 gól.

Dado Prso bizonyult a Monaco–La Coruna (8:3) találkozó hősének, a horvát csatár négyszer talált a kapuba, harmadik gólja után Giuly gratulációját fogadjaReuters-felvéteA Lyontól elszenvedett 2:1-es hazai vereségével roppant nehéz helyzetbe került a Bayern. A német sztáregyüttes vezetőinek különösen fájó, hogy az a Giovanne Elber rúgta kapujukba a mindent eldöntő gólt, akit nyáron elküldtek a csapattól. – Ez őrület! Új csapatom színeiben eddig még eredménytelen voltam a BL-ben, s most éppen a Bayern ellen szakítottam meg a rossz sorozatot. Hat évig éltem Münchenben, így nagyon furcsa volt most ellenfélként visszatérni ide. A vendégöltözőben néha olyan érzés tört rám, mintha rossz szobában lennék – nyilatkozta a 31 éves brazil csatár.

Az Arsenal a Dinamo Kijev ellen az utolsó percekben kiharcolt 1:0-ás hazai sikerének köszönhetően életben tartotta továbbjutási esélyeit a B csoportban, ám még mindig nehéz helyzetben van, hiszen utolsó a kvartettben. – Végig hittem a győzelemben, mert a fiúk nagy akarással játszottak. Megmaradtak az esélyeink, s ez a legfontosabb. Következik az Inter elleni idegenbeli rangadó, amelyen győznünk kell – nyilatkozta Arsene Wenger, az angolok francia edzője. A csoport milánói mérkőzésén a gyengén játszó Internazionalénak nem sikerült visszavágnia a legutóbbi fordulóban elszenvedett 3:0-ás vereségért az orosz Lokomotiv Moszkvának, s az 1:1-es döntetlen is inkább az olasz csapatra nézve hízelgő.

A BL történetének eddigi leggólgazdagabb találkozóját, a 8:3-ra végződött Monaco–La Coruna találkozót követően egyik tréner, a boldog Didier Deschamps és a lesújtott Javier Irrureta sem talált magyarázatot a történtekre. A spanyol csapat 30 perc játékot követőn már 4:0-ás hátrányba került, s hiába zárkózott fel a 44. percre két gólra (4:2), a félidő hosszabbításában a szenzációsan játszó, s összesen négy gólt szerző horvát csatár, Dado Prso újra betalált, gyakorlatilag végleg eldöntve a találkozó kimenetelét. – Nagyon nehéz bármit is mondani, de az biztos, hogy ilyen játékot csak nagyon ritkán lehet produkálni. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, s ezek befejezésekor alig-alig hibáztunk. Amihez nyúltunk, arannyá változott, van ilyen – mondta Deschamps, a Monaco edzője. Spanyol kollégája nagyon letörten állt a meccs után az újságírók elé: Nyolc gólt kaptunk, de nem tudom megmagyarázni, hogy mi is folyt a pályán. Rendkívül hanyagul játszottunk, amit a védelem művelt, felért egy a katasztrófával. (MTI, ú)

Ľuboš Micheľ hibázott

A játéknap egyik legparázsabb hangulatú mérkőzését, az Olimpiakosz –Galatasaray (3:0) görög-török párharcot a szlovák Ľuboš Micheľ vezette. A játékosok nem könnyítették meg Micheľ dolgát, aki végül két piros lapot is kiosztott. A 88. percben Ayhant állította ki a Galatából, majd a ráadás perceiben a hazai Djordjevicset – utóbbit azonban tévesen. A pireusziak szerb irányítója joggal vitatta a döntést, a Galatasaray kolumbiai kapusa, Mondragon ugyanis lefejelte őt, majd mindketten összerogytak, s Micheľ – aki valószínűleg nem látta az esetet – a vétlen Djordjevicset állította ki. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?