Palik László balesete

Tan-Tan. Hétfőn tovább növelte előnyét az autósok között az összetettben vezető Stephane Peterhansel: a francia pilóta érte el a legjobb időt a 26. Dakar-rali ötödik, 337 km-es gyorsasági szakaszán. A magyarok közül Kis Sándor futott be elsőként a marokkói Ouarzazatéba, 91 célba érkező alapján a 29.

Tan-Tan. Hétfőn tovább növelte előnyét az autósok között az összetettben vezető Stephane Peterhansel: a francia pilóta érte el a legjobb időt a 26. Dakar-rali ötödik, 337 km-es gyorsasági szakaszán. A magyarok közül Kis Sándor futott be elsőként a marokkói Ouarzazatéba, 91 célba érkező alapján a 29., s összetettben is ugyanezt a pozíciót foglalta el. Sorozatos balszerencse kísérte a Benyó Miklós, Maurer Péter kettős szereplését: a magyar duót végül kizárták. Tegnap baleset miatt feladta a Palik László, Darázsi Gábor páros, mert a hatalmas bukás következtében eltört a pilóta jobb keze, s az autó is jelentősen károsodott. A magyar kettős 170 km/ó-ás sebességgel száguldott, amikor defektet kapott a Bowler Wildcat, s felborult. Palikkal ellentétben a navigátor nem sérült meg komolyabban, de természetesen nem folytatták a versenyt. A duó tavaly végigment a 25. Dakar-ralin, összetettben 52. lett. ĺgy már csak három magyar páros van versenyben. Tegnap Maszuoka Hirosi volt a leggyorsabb a viadal hatodik napján, s ezzel a Mitsubishi Pajerót irányító japán pilóta az összetettben átvette a vezetést a francia Stephane Peterhanseltől.

A 6. szakasz eredményei – autósok: 1. Maszuoka, Picard (japán, francia, Mitsubishi) 3:09:40 óra, 2. De Villiers, Jordaan (dél-afrikai, Nissan) 2:57 perc hátrány, 3. McRae, Thorner (brit, Nissan) 5:41 p. h.

Összetett: 1. Maszuoka, Picard 7:42:23 ó, 2. Peterhansel, Cottret (francia, Mitsubishi) 5:00 p. h., 3. De Villiers, Jordaan 17:50 p. h.

Motorosok: 1. Roma (olasz, KTM) 3:32:26 ó., 2. Pujol (spanyol, KTM) 2:25 perc hátrány, 3. Caldecott (ausztrál, KTM) 3:31 p. h.

Összetett: 1. Pujol 8:32:47 ó, 2. Roma 1:54 p. h., 3. Despres (francia, KTM) 2:37 p. h.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?