Páholyban a Juve, Ibra nélkül a PSG

<p>Ma este (20.45) a labdarúgó BL nyolcaddöntőjének visszavágóján a Juventus a Celticet látja vendégül. Csak formaságnak tűnik a mérkőzés, mert a torinói csapat Glasgow-ban 3:0-ra győzött, ezzel gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás sorsa. A másik meccsen a Paris Saint-Germain a Valenciát fogadja, a klasszisokkal teletűzdelt francia alakulat egygólos előnnyel várja a találkozót, és várhatóan az eltiltott Zlatan Ibrahimovic nélkül is simán veszi az akadályt.</p>

A Juventus fölényes idegenbeli sikerével fél lábbal már a negyeddöntőben érezheti magát, ám hazai környezetben is le akarja győzni a Celticet. Antonio Conte vezetőedző várhatóan pihenteti a hosszú kényszerpihenő után felépült Giorgio Chiellinit. Martin Cáceres és Nicolas Anelka izomsérüléssel bajlódik, és szereplésük erősen kérdéses.

Andrea Pirlo, a torinóiak 33 éves játékmestere figyelmeztette társait, hogy ne vegyék félvállról az összecsapást, mert ő már egyszer saját bőrén tapasztalta, milyen érzés 3:0-ról veszíteni. A 2005-ös BL-döntőben háromgólos előnyt herdált el a Pirlót soraiban tudó Milan a Liverpool ellen, s az angol gárda végül meg is szerezte a serleget. „Soha nem felejtem el azt az isztambuli éjszakát. Akkor megfogadtam, hogy ez még egyszer nem fordulhat elő velem. Ha kiesnénk a skótok ellen Torinóban, az a Juve történetének egyik legnagyobb katasztrófája lenne – nyilatkozta Pirlo. – Szinte mindenki már a legjobb nyolc között lát bennünket, mert Glasgow-ban jelentős lépést tettünk a továbbjutás felé, de fel kell tennünk az i-re a pontot. Az lenne az igazi, ha kettős győzelemmel lépnénk tovább.”

Elszántan készülnek a visszavágóra a szívós skótok, akik az első meccsen elszenvedett fiaskó miatt elsősorban a bírót okolták.

„Egyáltalán nem veszíteni jöttünk Torinóba. Bízunk magunkban, megpróbáljuk a lehetetlent, mert egy focimeccsen minden megtörténhet. Egy korai gól sokat segítene” – mondta Victor Wanyama, a Celtic 21 éves kenyai játékosa.

Neil Lennon, a Celtic szakvezetője sérülés miatt nem számíthat Scott Brown és Mikael Lustig szereplésére, viszont felépült a gólerős görög Jorgosz Szamarasz.

A Juventus stadionja szinte bevehetetlen erődnek számít a BL-ben: 29 hazai találkozón mindössze egyszer kapott ki a torinói csapat. A Celtic eddig még sosem jutott el a BL-negyeddöntőig, és idegenben nem sok babér termett a számára: 21 meccsből csupán egyet tudott megnyerni.

A PSG már Valenciában lerendezhette volna a továbbjutást, ám helyzetei nagy részét elpuskázta, így be kellett érnie a 2:1-es sikerrel. A papírforma hazai sikert ígér, annak ellenére, hogy a párizsiak legnagyobb sztárja, Zlatan Ibrahimovic eltiltás miatt nem játszhat. A PSG az idei BL-sorozatban mindhárom hazai meccsét megnyerte. Meglepetésre roszszul sikerült az Ancelotti-legénység szombati bajnoki főpróbája, amely Reimsben 1:0-s vereséggel zárult.

„Túltettük magunkat a reimsi kudarcon, minden idegszálunkkal a Valencia elleni meccsre összpontosítunk. Nagy terveink vannak a BL-ben, ezért mindent megteszünk a győzelemért” – szögezte le Maxwell, a párizsiak brazil védője.

A továbbjutáshoz a Valenciának több mint hatéves sorozatot kellene megszakítania, ugyanis a PSG legutóbb 2006 novemberében kapott ki vendéglátóként európai kupamérkőzésen. A franciák azóta 22 hazai összecsapást vívtak meg veretlenül a nemzetközi porondon.

„Sokan előre leírnak bennünket, de rá akarunk cáfolni a papírformára. Miért ne nyerhetnénk Párizsban? Gólt kell rúgnunk, aztán minden megtörténhet. Nagy taktikai csatára van kilátás, türelmesnek kell lennünk, és ki kell használnunk a helyzeteinket” – mondta bizakodva Aly Cissokho, az FC Valencia hátvédje. (sz. z.)
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?