Otthoni bajnokavatás

Zalaegerszeg. Felcseréli a pályaválasztói jogot a Videoton és a Zalaegerszeg csapata a labdarúgó NB I szombati, utolsó fordulójában. A találkozónak eredetileg Székesfehérvár adott volna otthont, de mert az itteni stadion átépítés alatt áll és a Zalaegerszeg az eredménytől függetlenül már megnyerte a bajnokságot, a ZTE kérte, hogy a mérkőzést a zalai városban rendezzék meg.

– A Videoton vezetőségével már megállapodtunk erről – mondta Lang József, a ZTE klubelnöke. – A hivatalos kérést elküldtük a Magyar Labdarúgó Ligának.

Bánfi János, az MLL szervezési igazgatója szerint abban az esetben, amikor a két csapat megegyezik ilyen, vagy hasonló kérdésről, akkor ők nem támasztanak különösebb akadályt. Ezért tegnap az MLL engedélyezte a pályacserét. Zalában lesz tehát a bajnokavatás.

Mint ismeretes, a ZTE szerdán 1:1-re játszott a Ferencvárossal, s ezzel bebiztosította aranyérmét. A meccs után boldogan nyilatkoztak a zalaegerszegiek. Ebből válogattunk:

Bozsik Péter, vezetőedző: – Nem egyszerű ilyenkor szavakba foglalni egy edző örömét. Nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Örülök annak, hogy egy győzelemmel felérő döntetlennel be tudtuk biztosítani a bajnoki címünket. Büszke vagyok a csapatra, az egész éves teljesítményre. Köszönöm a segítőimnek a munkájukat, nagyon örülök, hogy ezt az eredményt össze tudtuk hozni. Kiváló érzés, országosan párját ritkítja stadionunk meccsenkénti több, mint tízezres látogatottsága. Ezt a fajta futballszeretetet könnyű megszokni, igyekszünk is megfelelni a várakozásoknak.

Szalai Péter, a ZTE FC Rt. ügyvezető igazgatója: – Aki nem élte meg, az nem tudja, hogy mit érzek. Nagyon boldog vagyok. Életem egyik legszebb napja ez.

Lang József, a ZTE FC Rt. elnöke: – Sporttörténelem Zalaegerszegen. Ma bajnokok lettünk. Ez hatalmas öröm minden zalaegerszegi labdarúgónak, a város sportszerető közönségének. Köszönöm mindenkinek a segítségét, akik hozzájárultak a mai sikerhez! Öröm ma zalaegerszeginek lenni.

Farkas Imre, a Zalahús Rt. elnök-vezérigazgatója, a csapat fő szponzora: – Nagyon-nagyon boldog vagyok. Hat évvel ezelőtt, amikor elkezdtük a csapat szponzorálását nem gondolhattunk erre szép sikerre. A zalaegerszegi és a zalai közönség megérdemelte ezt a sikert. A nézőknek köszönhető, hogy a mi stadionunk a leglátogatottabb az országban. Nem vagyok elfogult, de így ünnepelni, ahogy Zalaegerszeg örül a sikernek, azt hiszem, az egész ország számára példaértékű.

Egressy Gábor, csatár: – Nagyon örülök, hogy bajnokok tudtunk lenni. Nagyon nagy fegyverténynek tartom, hogy az MTK tetemes előnyét le tudtuk dolgozni. Úgy érzem, hogy azzal nyertünk, hogy nagyon egységes volt a csapat az egész idényben. Mindig volt 13-15 jó színvonalon hadra fogható játékos. Ezzel az egyenletes teljesítménnyel tudtunk a többi csapat fölé kerekedni. Az is sokat számított, hogy itt vidéken – tudom azt, hogy Pesten ez hogy van – a szurkolók a lelküket teszik ki értünk.

Rad- Sabo, csatár, az egyenlítő gól szerzője: – Ez az első bajnoki cím, amit sikerült megszereznem. Kiváltképp örülök annak, hogy az én gólommal sikerült Zalaegerszegen történelmet írnunk.

Livi- Bonchis, középpályás: – A Dunaferr ellen is bebizonyosodott, hogy a középpályán dől el a mérkőzés sorsa. Én ma nem voltam a pályán, de a fiúk helyettem is tették a dolgukat. Voltak olyan mozzanatai a mérkőzésnek, amikor a Ferencváros irányított, azonban ezt jól ellensúlyozta a mester által meghatározott taktika. Példaképem Mendieta, de magamat nem mérem hozzá. Egy valamiben hiszek: ez a szorgalom és a kitartás. Ezzel nyertünk ma is.

Urbán Flórián, védő, a csapat oszlopos tagja: – Fantasztikus dolog itt Zalaegerszegen bajnokságot nyerni. Utólag örülök, hogy annak idején a vezetők elzavartak Újpestről, itt ugyanis megtaláltam a helyemet, befogadott a csapat, a város, bízott bennem az edzőm. Amikor ideigazoltam Zalaegerszegre, rögtön éreztem a felém áradó szeretetet, befogadott a város, szeretnék itt letelepedni.

Szamosi Tamás, védő: – A Ferencváros szerencsés gólt rúgott, szerintem csak a pontrúgásokra játszottak, nem merték igazából a győzelemre törő játékot. Az MTK-val 2000 néző előtt lettünk bajnokok, de leírhatatlan, ami itt ma Zalaegerszegen történik mindannyiunkkal.

Kenesei Krisztián, csatár: – Egy szerencsétlen pontrúgásból kaptunk egy gólt. Én szóltam a fiúknak még meccs előtt, hogy figyeljünk az állított labdákból végrehajtott rúgásokra. Szerencsére egy zseniális gólt rúgtunk és sikerült kiharcolnom egy tizenegyest.

A Haladás is elbúcsúzott az élvonaltól

VASAS–HALADÁS 2:1 (2:0). Góllövők: Simek (32.), Hrutka (34.), illetve Németh (75.). Játékvezető: Juhos, 500 néző. A Haladás ezzel a vereséggel kiesett az élvonalból, mivel az utolsó forduló előtt hátránya három pont a 10. Debrecennel szemben, de a két csapat egymás elleni eredményeit tekintve egy góllal jobb a hajdúsági együttes.

GYŐR–SOPRON 0:0 Játékvezető: Szabó Zs., 3000 néző. A gyenge iramú találkazón kevés érdemleges esemény történt.

KISPEST–DEBRECEN 2:0 (1:0). Góllövő: Sas- (10. – 11-esből, 71.). Játékvezető: Megyebíró, 500 néző. Megérdemelten nyert a hazai együttes.

A bajnokság állása

ALSÓHÁZ

7. Sopron 37 10 14 13 53:37 44

8. Kispest 37 11 11 15 48:67 44

9. Győr 37 9 15 13 48:60 42

10. Debrecen 37 8 17 12 43:53 41

11. Haladás 37 8 14 15 45:67 38

12. Vasas 37 7 11 19 50:75 32

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?