Ötszázan indultak a lévai sporttáncversenyen

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSLéva. Ragyogó hangulatban, remek fellépéseket látott a lévai sportcsarnok közönsége a város polgármesterének serlegéért és Szlovák Kupáért kiírt nemzetközi sporttáncversenyen.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Léva. Ragyogó hangulatban, remek fellépéseket látott a lévai sportcsarnok közönsége a város polgármesterének serlegéért és Szlovák Kupáért kiírt nemzetközi sporttáncversenyen. Négy ország (Magyarország, Románia, Lengyelország és Szlovákia) közel 250 párja 13 kategóriában, standard és latin-amerikai táncokban harcolt az elsőségért.

„A felnőttek között a pozsonyi Uni-Dance duója, Tanka Tamás és Fekete Dominika szerezte meg az abszolút győzelmet. Egyénileg is nagy tudású versenyzők. Megérdemelten lettek elsők, roppant ügyes pár – árulta el a legjobbakról Kluch Lenke versenyigazgató, aki otthonosan mozog a honi sporttánc világában, s a házigazda lévai Junilev klubot is vezeti. – Párosaink közül kiválóan helytállt a Korpás Gábor, Vanessa Murajdová kettős, amely a juniorok között megnyerte a standard táncokat, és második lett a latin-amerikai táncokban. Idén másodikok voltak az országos bajnokságon, és klubunk nagy reménységei. A gyerekek között már volt ilyen sikerünk, de eggyel feljebb, a juniorok között még nem. Korpás Gábor ráadásul nagyon jó tanuló is, a helyi Juhász Gyula Alapiskola nyolcadikosa, Vanessa hetedikes. Nagyon nagy dicsősséget szereztek a Junilevnek, tíz év alatt egyszer szoktak felbukkanni ilyen kiemelkedő tehetségek, mint ők.”

Kluch Lenke azt is aláhúzta, hogy estefelé már telt ház, mintegy hatszáz néző előtt zajlottak a versenyek. „Magas színvonalú, fantasztikus fellépéseket láttunk, még a gyerekkategóriákban is borzasztó erős párok indultak. Technikailag és színházilag – mert az előadás is fontos szerepet játszik, – nagyon jól felkészült táncosok versenyeztek – tért ki a kupaviadal színvonalára a versenyigazgató. – És a közönség is nagyon hálás volt, a döntőben felállva tapsoltak a legjobbaknak. A verseny után klubunk gálaműsort adott. Pici, öt–hatéves táncosaink és a látványtánc Eb-n szerepelt formációnk nagy sikert aratott.” (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?