Ősztől a női foci hódít Bodakon

Ősztől a női foci hódít Bodakon

<p>Ősszel a Dunaszerdahelyi járásban szünetelt a kispályás női focibajnokság, de volt egy csallóközi település, ahova rendszeresen járhattak és jártak is a szurkolók, hogy a gyengébb nem mérkőzéseiben gyönyörködhessenek. Bodakon II. ligát játszanak, s olyan eredményesen, hogy a nyugati bajnokság egyik csoportjának élén telelnek.</p><p>Döme László, a klub mindenese kalauzolt a csapat világába.</p>

J. MÉSZÁROS KÁROLY

Mióta szerepelnek a női II. ligában?

Ősztől vagyunk Bodakon. Előtte egy évet Pódafán futballozott a csapatom, amely akkor a korábbi pozsonyi Lady Teamből állt össze.

Nyáron ugyanazokkal a játékosokkal költözött Bodakra?

Teljesen új csapatot hoztam össze, nagyon összetartó a társaság, különböző településekről jöttek a lányok. Ha felsorolom a játékoskeretet, kiderül, milyen sok helyről vannak. Lelovics Denisa és Benedek Zsanett vágkirályfai, Benes Angelika királyrévi, Dominika Kristeková sárosfai, Ágh Zsanett és Vitéz Melinda bodaki, Veronika Veselková vágújhelyi, Erika Chudá diószegi, Sandal Rebeka dunaszerdahelyi, Czédli Zsuzsa és Kuczmann Anita bélvatai, Both Alexandra balonyi, Edita Parajová és Teknős Veronika ipolysági, Rigó Barbara pozsonyeperjesi, Alena Vnuková nagyszombati és Žubrietovská Annamária szenci. Én vagyok a csapat edzője, de valójában a mindenese, mert a menedzseri munkától a buszsofőrködésig minden rám marad.

Az őszi idény után egypontos előnnyel vezetik a nyugati II. liga A csoportját. Minek tudható be, hogy a mezőny élén állnak?

Nagyon sok munka van benne. Heti három edzéssel készülünk a bajnokikra. Azt mondják rólunk, hogy nem csapat vagyunk, hanem egy család, annyira összetartó a társaság. Van egy harmincnyolc éves korelnökünk, a többi fiatal, mindannyian játszani akarnak. Havi húsz euró tagságit szedünk, ebből működtetem a csapatot. Két korosztályos válogatott is játszik színeinkben: Rigó Barbara az U15-ös és U17-es, Dominika Kristeková az U19-es együttesben kerettag.

Ősszel tíz bajnokiból nyolcat megnyertek. Mindössze egyszer döntetleneztek és egyszer kaptak ki Nyitrán, amiért már vissza is vágtak. Mit szól a mérlegükhöz?

Nagyon jó! Győzelemmel kezdtünk idegenben, aztán egy otthoni döntetlen következett a nagyszombatiakkal, majd kikaptunk Nyitrán. Ezt követően hat meccsen még gólt sem kaptunk, majd a hetediken megvertük legnagyobb riválisunkat, a nyitraiakat. Taktikusan, jól futballoznak a hölgyek. Tavaly a pódafai szereplésünkkor a második helyen végeztünk, három ponttal a Dúbravka mögött. Most csapatom nagyon meg akarja nyerni a csoportját.

Összesen huszonöt gólt rúgtak az öt kapott ellenében. Nem volt olyan mecscsük, amikor ne találtak volna az ellenfél kapujába, hétszer érintetlen maradt a hálójuk. Ez miről árulkodik?

Nagyon jó a középpályánk és a hátvédsorunk, de az egész csapat jól mozog, beszélnek, kommunikálnak a pályán. Játékukkal nem is adnak esélyt az ellenfélnek. Két-háromérintéses focijukkal hozzák lázba a nézőket. Nemcsak a csatárok rúgnak gólokat, hanem mindenki, ha kell, akár a hátvédek is.

Kinek játszanak? Milyen a női foci fogadtatása a Kis-Csallóközben fekvő Bodakon?

Nagyon nagy segítség számunkra, hogy a polgármester ingyen rendelkezésünkre adja a helyi futballpályát, amelyet összefogással rendbetettünk. Férficsapat ugyanis már évek óta nincs a faluban, így a nők a futball jelenlegi hírvivői a településen. Hazai meccseink jó hangulatban zajlanak. Amíg a városokban, ahol játszunk, öt– tizenöt néző jön ki a bajnokira, nálunk nyolcvan–száz szurkoló is kíváncsi ránk. Nem csak helybeliek, jönnek máshonnan is. Van egy diákcsapatom is, amely tavaly a harmadik helyen végzett. Idén megváltozott összetételű együttessel próbálkoztunk, amely jelenleg hatodik a korosztályos bajnokságban.

Jövőre női I. liga lesz a Kis-Csallóközben?

Nem volna rossz. Ha megnyerjük a csoportunkat, az még nem jelenti, hogy feljutunk, mert osztályozót kell játszani a másik nyugati csoport győztesével. Ha sikerülne a feljutás az élvonalba, annak nagyon örülnénk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?