Őszi esőmatt a futballnak

Pozsony/Szenc/Dunaszerdahely. A rossz időjárási viszonyokra, a napok óta tartó kiadós esőzésekre való tekintettel későbbi időpontra halasztotta a II. labdarúgóliga nyugati (A) és keleti B csoportja e hét végére tervezett 6. fordulójának mérkőzéseit a Szlovák Labdarúgó-szövetség Ligabizottsága.

Az illetékesek az első halasztásra vonatkozó kérést a pozsonyi Slovan fakócsapatától kapták. A fővárosiak ugyanis attól tartottak, hogy a szombat esti Szlovákia–ĺrország Európa-bajnoki selejtezőt követően használhatatlanná válik a téglamezei stadion talaja.

„Szerintem vasárnap délelőtt minden bizonnyal játékra alkalmatlannak minősítette volna a pályát a játékvezető, ezért mi halasztást kértünk a szövetségtől. A ligabizottság rugalmasan intézkedett, döntése értelmében a Slovan B–Topoľčany összecsapásra szeptember 26-án 16 órai kezdettel kerül majd sor” – nyilatkozta a SITA távirati irodának a halasztásra vonatkozó kérést kommentálva Martin Urmanič, az ŠK Slovan Bratislava kommunikációs igazgatója. Dušan Kučerától, a ligabizottság tikárától arról értesültünk, hogy a hét végén ugyancsak szünetel a pontvadászat a szlovák szövetség hatáskörébe tartozó diák- és ifibajnokságokban, valamint a női I. ligában is.Nem megy

Magyarbélre a DAC

A II. liga A csoportjában elmarad a nagy érdeklődéssel várt SFM Senec–DAC rangadó is, melyre a listavezető szenciek magyarbéli otthonában került volna sor.

„Közbeszólt az időjárás. Pályánk talaját víz borítja, a mai állapotok szerint játékra alkalmatlannak találta volna a bíró. Az illetékesek a halasztással a futball érdekeit szolgálták. Állítom ezt még annak ellenére is, hogy a hétközi pótláskor jóval kevesebb nézőre, más hangulatra számítunk, mint a klasszikus focivasárnapon” – ecsetelte a kialakult helyzetet az Új Szó-nak adott helyzetjelentésében az SFM Senec klubelnöke, Alexander Matlák.

A dunaszerdahelyiek vezetőedzője, Meszlényi Tibor viszont éppen tőlünk értesült a ligabizottság döntéséről. „Nekünk kapóra jött a halasztás. Több időnk marad, hogy beépítsük a kollektívába új szerzeményeinket, Anton Kubalát és Peter Šnegoňt. Közben gőzerővel azon dolgozunk, hogy a jelenleg trencséni színekben játszó DAC-neveltet, Szkukalek Igort vendégjátékosként újra sárga-kék mezbe öltöztessük. A kongóiaktól viszont elköszöntünk” – fogalmazott a csallóköziek trénere.

A játékvezetők döntenek

A Nyugat-szlovákiai Kerületi Futballszövetség illetékese megkeresésünkre elmondta, megrendezik a III., IV. és az V. liga 7. fordulóját. Az esetben, ha a játékvezető a rossz pályaviszonyok miatt nem engedélyezi a játékot, akkor a sporttechnikai bizottság új időpontot tűz ki a mérkőzés lebonyolítására.

A területi bajnokságokban is hasonló a helyzet.

„A diákok küzdelmeit már lefújtuk. Vészjeleket csupán az I. osztályban játszó kisudvarnokiaktól kaptunk. Tapasztalatból mondom, a pályák fekvése miatt gondok lehetnek a bélvataiknál és a szapiaknál is – értesültünk a csallóközi pályákon várható fejleményekről Borbély Jenőtől, a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség titkárától. – Nálunk is a játékvezetőkre bízzuk a döntést. Amennyiben rosszabbodna a helyzet, szombat délelőtt telefonon és internetes honlapunkon értesítenénk a klubokat a teljes forduló elnapolásáról. Egyébként eddig csupán a diákok mezőnyében halasztottunk.”

Közép- és Kelet-Szlovákiából nem kaptunk híreket a bajnoki forduló esetleges halasztásáról. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?