Oroszország-Spanyolország 0:3 - újabb részletek

Bécs |

<p>Szakadó esőben, a bécsi Ernst Happel Stadionban, 52 ezer néző előtt dőlt el: vasárnap Németország ellenfele Spanyolország lesz a döntőben. <o:p></o:p>Az első félidő viszonylag eseménytelenül telt. A spanyolok többet birtokolták a labdát, mint az oroszok.</p>

Spanyolország 3-0-ra nyert Oroszország ellen a labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjében, ezzel bejutott a vasárnapi fináléba, ahol Németországgal találkozik. Az ibériai együttes legutóbb 1984-ben játszott Eb-döntőt, de 24 évvel ezelőtt az aranymeccset 2-0-ra elveszítette a házigazda franciákkal szemben. Elődöntő: Spanyolország-Oroszország 3-0 (0-0), gól: Xavi (50.), Güiza (73.), Silva (82.). Bécs, 50 ezer néző.

Spanyolország:

Iker Casillas - Sergio Ramos, Carles Puyol, Carlos Marchena, Joan Capdevila - Marcos Senna - Andrés Iniesta, Xavi (Xabi Alonso, 69.), David Silva - David Villa (Cesc Fabregas, 34.), Fernando Torres (Daniel Güiza, 69.)



Oroszország:

Igor Akinfejev - Alekszandr Anjukov, Vaszilij Berezuckij, Szergej Ignasevics, Jurij Zsirkov - Konsztantyin Zirjanov, Szergej Szemak, Igor Szemsov (Gyinyizsar Biljaletgyinov, 55.), Ivan Szaenko (Dmitrij Szicsev, 57.) - Andrej Arsavin, Roman Pavljucsenko

A spanyolok birtokolták többet a labdát és veszélyesebben is játszottak ellenfelüknél. Az oroszok az első játékrészben inkább a biztonságos védekezésre koncentráltak, ritkán jutottak el a spanyol kapuig, két távoli lövésen kívül más veszélyt nem jelentettek.

A második 45 perc egyoldalú küzdelmet hozott, a spanyolok hamar megszerezték a vezetést és innentől már végig kézben tartották a találkozót. Egymásután vezették a veszélyes támadásokat és újabb gólokat szereztek. Az orosz együttesnek az egyenlítésre sem volt esélye, még egygólos hátrányban sem.

A csütörtöki mérkőzésnek volt egy magyar szereplője is: a 11 éves Lőrincz Attila a Góliát-McDonald's FC célbarúgó versenyének győzteseként Fernando Torrest kísérhette ki a pályára. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?