Örömjáték a Miami ellen

New York. A bajnok és a két főcsoport éllovasa is kikapott az NBA legutóbbi játéknapján, a Detroitot a Minnesota, a Miamit a Philadelphia, a San Antoniót pedig a Portland verte.

New York. A bajnok és a két főcsoport éllovasa is kikapott az NBA legutóbbi játéknapján, a Detroitot a Minnesota, a Miamit a Philadelphia, a San Antoniót pedig a Portland verte.

Az idényt gyengén kezdő Chicago ellenben nagyon beindult, az Atlanta elleni győzelem azt jelenti, hogy az elmúlt 22 mér-kőzésből tizenhetedszer ünnepelhettek a Bikák. Valóságos népünnepéllyé vált a Miami elleni diadal Philadelphiában, ahol a Wachovia Center 19 172 nézőjét nemcsak a Shaquille O’Neal (24 pont) vezette floridaiak legyőzése, valamint Allen Iverson 45 pontja és 11 gólpassza lelkesítette, hanem az is, hogy a helyi amerikaifutball-csapat bejutott az NFL nagydöntőjébe, a február 6-án Jacksonville-ben sorra kerülő Super Bowlba. A fináléban a címvédő New England Patriots-cal találkozó Philadelphia Eagles csillagait egyenként mutatták be, hangos ováció közepette. Az idényben első 17 mérkőzéséből 14-et elvesztő Chicago Bulls szinte feltámadt a siralmas rajt óta: a 90-es években hat bajnoki címet besöprő gárda utóbbi 22 meccsén 17:5-ös mérleggel rukkolt elő. Az atlantai diadal főként annak köszönhető, hogy hatan is kétszámjegyű dobóteljesítményt értek el. A csapat tehát hosszú idő után jó eséllyel pályázik a rájátszást jelentő hely egyikére, Clevelandben az előző szezon legjobb újonca, LeBron James 31 pontja és 10 lepattanója kevésnek bizonyult a 30 pontos Gilbert Arenas vezette Washington ellen, míg a Houston Tracy McGrady nélkül is legyűrte az Orlandót. A Rockets mesterlövésze családi okok miatt maradt távol. Kicsit váratlanul szenvedett vereséget a Dallas, de már a vasárnapi Denver elleni találkozón is látni lehetett, nincsenek csúcsformában a „csillagok”.

EREDMÉNYEK: Philadelphia– Miami 106:98, legjobb dobók: Iverson 45, illetve S. O’Neal 24; Cleveland–Washington 106:97, ld: L. James 31, ill. Arenas 30; Atlanta–Chicago 82:107, ld: A. Harrington 18, ill. E. Curry 19; Minnesota–Detroit 86:83, ld: K. Garnett 22, ill. C. Billups 22; Houston–Orlando 89:78, ld: Jao Ming 22, ill. S. Francis 23; Portland–San Antonio 107:99, ld: D. Stoudamire 23, ill. T. Duncan 24; LA Clippers–Dallas 97:87, ld: E. Brand 23, ill. D. Nowitzki 22. (o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?