„Óriási a szintlépés a magyar hokibajnoksághoz képest”

MAC Budapest
Budapest |

Pozsgai Tamással, a budapesti MAC jégkorongcsapatának 30 éves csapatkapitányával az érsekújváriak elleni bajnokit követően beszélgettünk eddigi szlovákiai benyomásairól. 

Már minden csapattal találkoztak a Tipsport Ligában, milyenek az eddigi tapasztalatai?
Csupa jó, egy rossz szavam nem lehet. A hoki színvonala óriási szintlépés a magyar bajnoksághoz képest. Érezzük, tapasztaljuk saját bőrünkön, hogy milyen sebességkülönbség van. Nagyon jók a szlovákiai csapatok, technikásak, nagyon képzettek egytől egyig. Egyik gárdára sem lehet mondani, hogy ők egy kicsit gyengébbek lennének vagy könnyebb ellenfélnek számítanának nekünk, még ha papíron vannak is erősebb és gyengébb csapatok. Úgy érzem, hogy van annyi potenciál bennünk, és meg is mutattuk, hogy közel tudunk hozzájuk kerülni. Hiszen játszottunk nem egy-kettő hosszabbításos mérkőzést, amikor csak a ráadásban maradtunk alul a topcsapatok ellen. Mi sem vagyunk nagyon elmaradva a szlovákiai szinttől, de még fel kell vennünk ezt a tempót.

A tempón kívül miben kell még elsősorban fejlődniük?
Mindenben, ami egy játékost jobbá tesz. Gyorsabb gondolkodás kell, nagyobb sebesség, gyorsabb döntéshozatal, ezek azok a tényezők, amelyek meghatározzák a jobb ligákat egész Európában. A gondolkodásban, fejben kell jobbnak lenni, itt már nem a fizikai hoki számít, mert már mindenki nagy termetű és erős. Gondolkodás, sebesség és technikai tudás kell a jobb hokihoz.

Volt bármi, ami meglepte a Tipsport Ligában, akár pozitív, akár negatív értelemben?
Nem tudok ilyet mondani. Tudtuk, hogy nagyon jó bajnokságba jövünk, nagyon magas lesz a színvonal, erre felkészültünk előre. És látjuk és tapasztaljuk is. Számunkra az pozitív, hogy sokan nem számítottak arra, ahogy tartjuk magunkat. Lehet, hogy a tabellán az utolsó helyen állunk, de nagyon sok szoros meccset játszottunk, ami sokakat meglepett.

A MAC a négy éve átadott Tüskecsarnokban játssza hazai mecscseit. Mekkora a lemaradása a szlovákiai kluboknak az infrastruktúra területén?
Vegyes a felhozatal... Vannak nagyon szép, felújított arénák, de akadnak régebbi stílusúak is. Gyerekkoromban rengeteget jártunk ide tornákra, de felnőtt edzőmeccseket is játszottunk Szlovákiában, nagyjából tudtam, mire számíthatunk. A Tüskecsarnok révén mi egy nagyon szép helyen tudunk játszani, remélem, tetszik a többi csapatnak is.

Újbudai klubként nincs erős szurkolói bázisuk, mennyire irigylik az érsekújvárihoz hasonló remek hangulatot az itteni jégcsarnokokban?
Ezt minden csapattársunknak mondtuk, hogy készüljenek fel, akik nem játszottak még sok ember előtt, mert itt mindenki szereti a hokit, odavannak érte, az egész országban. Minden meccsen több ezer ember van, nagyon komoly a hangulat, és ez a hangulat a hazai csapatnak nagyon kedvez. Ez kicsit nálunk hiányzik, bár nagyon lelkes szurkolótáborunk van. Most még talán nagy a Tüskecsarnok egy MAC-szintű csapatnak, de reméljük, emelkedő tendenciát fogunk tapasztalni ezen a téren a közeljövőben. 

Az érsekújváriak elleni meccsel kezdődött meg a második „kör” a bajnokságban. Újabb 12 meccs után mivel lennének elégedettek? 
Ha belül vagyunk a tízben, sőt akár a nyolcban. Elég szoros a mezőny közepe, néhány élcsapat elhúzott pontszámban, de a tabellán lejjebb álló csapatok elég közel vannak egymáshoz. Egy-két forduló alatt nagyon sok pozíció változhat. Ha tudunk fejlődni, akkor a következő kör végére arra számítunk, hogy elmozdulunk az utolsó helyről, minél előrébb. Mert ugyan a bajnokság elején vagyunk, de nagyon gyorsan pörögnek a meccsek, és fontos, hogy ne szakadjunk le a playoffot vagy playoff-selejtezőt érő pozícióktól. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?