Önismeret és edzettség

Pozsony. Nem ismeretlen tény, hogy riasztó a lakosság egészségi állapota és edzettsége. Maguk az emberek is gyakran mondogatják: egészségük még úgy-ahogy szolgál, edzettségük azonban kevésbé éri el a megkívánt szintet.

Pozsony. Nem ismeretlen tény, hogy riasztó a lakosság egészségi állapota és edzettsége. Maguk az emberek is gyakran mondogatják: egészségük még úgy-ahogy szolgál, edzettségük azonban kevésbé éri el a megkívánt szintet. Mindez feltételezhetően annak a következménye, hogy 1990 óta csökken a tömegsport szerepe életünkben, kevesebbet mozgunk. Hogy pontosan milyen Szlovákia felnőtt lakosságának edzettségi állapota, arra szakavatott válasz nem létezik. Nálunk ugyanis több mint huszonöt éve készült erről átfogó felmérés.

Május második felében és júniusban „Ismerem önmagamat? Edzett vagyok az életre?” címmel országos kutatás indul. Ennek eredményeiből a szakemberek képet kapnak a lakosság testmozgásának, egészségének és edzettségének valós állapotáról. Jela Labudová, a tervezet vezetője elmondta: várhatóan a legnagyobb gondot az emberek meggyőzése jelenti majd. „A tízezres mintához úgy szerzünk elég egyént, hogy előbb az alap- és középiskolások szüleit, majd az egyetemek és a hivatalok alkalmazottait teszteljük. Aki önként szeretné lemérni edzettségét, az a következő hetekben az említett oktatási intézetekben, az egészségügyi létesítményekben, a járási hivatalok illetékes osztályain, a sportszövetség járási részlegein érdeklődhet a felmérés részleteiről, gyakorlati tudnivalóiról” – válaszolta lapunk kérdésére a projektvezető. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?