Önbizalom-növelő nagymácsédi diadal

Galánta/Nagymácséd. A nagy-mácsédiak győzelme került a krónikába a mátyusföldi futballcsapatok idei sorozatának első állomásán, melyen az ifik csatáztak a Galántai Területi Futballszövetség elnökének vándorserlegéért, a terembajnoki címért.

Galánta/Nagymácséd. A nagy-

mácsédiak győzelme került a krónikába a mátyusföldi futballcsapatok idei sorozatának első állomásán, melyen az ifik csatáztak a Galántai Területi Futballszövetség elnökének vándorserlegéért, a terembajnoki címért. Az U19-es korosztály tizenharmadik meccssorozatán a galántai sportcsarnokban csupán négy együttes mérte össze körmérkőzéses rendszerben tudását. A területi bajnokság résztvevői nem éltek a lehetőséggel, csupán a kerületi bajnokságban játszó kvartett, két V. ligás együttes (Váhovce, Veľká Mača), valamint a IV. ligában futballozó nagyfödémesiek és a taksonyiak álltak csatasorba.

Tavaly bejött, idén fejtetőre állt a papírforma. Ugyanis a pontvadászatban elfoglalt pozíciók alapján a legkevésbé favorizált alakulat lett a befutó. Még annak ellenére is, hogy elbukta a torna nyitányát. „A fiúkat ugyan letörte a kudarc, szerencsére még idejében sikerült felráznom, motiválnom őket. A folytatásban biztosan fektettük két vállra a vágaiakat, majd szoros meccsen egy góllal vertük a nagyfödémesieket. Velük a fináléban is megmérkőztünk, és a mindent eldöntő meccsen is egy góllal győztük le őket. Tavaly a vert mezőnyben végeztünk, idén a mi elsőségünk került a krónikába” – ecsetelte lapunknak a fordulatot, a sikerhez vezető utat Gál István, a nagymácsédiak trénere.

A színvonalra ugyan nem lehetett panasz, de a torna iránt tanúsított gyér érdeklődés a jövőt illetően válaszút elé állítja a szervezőket. „Ilyen formátumban nem sok értelmét látom a folytatásnak. Olykor az is elhangzik, hogy keveset teszünk a fociutánpótlásért. Amikor viszont játéklehetőséget kínálunk, akkor a klubok nem jelentkeznek. Ne rendezzünk tornát? Tegyük kötelezővé a részvételt? Ezek a kérdések motoszkálnak a fejemben” – nyilatkozta lapunknak Milan Horňáček, a területi futballszövetség sporttechnikai bizottságának elnöke.

„Védenceim nem cselezgettek, egyszerű, technikás focit játszottak. Az igyekezettel is elégedett voltam. A biztatás ellenére keveset lőttek kapura. Becsületükre legyen mondva: az elsőségért nagyon megküzdöttek. Kapusunk, Lancz Viktor megbízhatóan védett, a mezőnyben Kozmér Dávid, Horváth Kevin és gólfelelősünk, Lancz Viktor játszotta a prímet. A többiekkel is elégedett voltam. Kellett, a közelgő tavaszi rajtra való tekintettel jókor jött a sikerélmény” – értékelt a tornaelső sikerkovácsa.

A szervezők a győztest vándorserleggel, az együtteseket kupával, a legjobb kapust, mezőnyjátékost és a gólkirályt pedig különdíjjal jutalmazták. A gólkirályról szétlövés döntött a nagyfödémesi Robert Orichel javára.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?