Oguntoye: Szeretnénk rácáfolni a papírformára

Oguntoye Viktória

A szlovák női kézilabda-válogatott megkezdte a felkészülést a Szerbia elleni világbajnoki selejtezőre. A keretben hat szlovákiai magyar játékos is található.
 

A női MOL Ligában második helyen álló HC DAC csapatából négyen kerültek be a válogatottba: a kapus Oguntoye Viktória, a Bízik testvérek, Réka és Boglárka, valamint a 16 éves Pénzes Mónika. Ahogy a magyar bajnokságban szereplő mosonmagyaróvári csapatból Lancz Barbara és Hudák Anette Emma is ott van a szerbek ellen készülő alakulatban.

„Már nagyon várom a mérkőzést. Egy szoros, kiegyenlített összecsapásra számítok. Természetesen őket tartják az esélyesebbnek, de mi sokat készültünk belőlük, és szeretnénk rácáfolni a papírformára. Több klasszis játékosuk is van, akik a Bajnokok Ligájában edződnek. A beállósukat, Dragan Cvijicset senkinek sem kell bemutatni, ahogy Krpezs-Slezákot és Kristina Liscsevicset sem. A mi csapatunk azonban fiatal és gyors, ezzel hatékonyak lehetünk – mondta lapunknak Oguntoye Viktória, a DAC kapusa. – Személy szerint jobban örültem volna, ha idegenben kezdjük a párharcot, mert egy esetleges kisebb gólarányú vereséget hazai pályán könnyebb behozni. Nagyon jó a hangulat a csapatban, aminek külön örülök.” 

A női válogatott 26 év után harcolhatja ki a vb-részvételt, 1995-ben a magyar–osztrák közös rendezésű torna volt az egyetlen, amelyre Szlovákiai is kvalifikálta magát. Akkor 12. lett a válogatott. 

„Az, hogy kijuthatunk a világbajnokságra, óriási motivációt jelent a számunkra – kezdte Pavol Streicher szövetségi kapitány a kedd délelőtti edzés után tartott sajtótájékoztatón. – Számunkra a legfontosabb, hogy két jó mérkőzést játszunk, az, hogy ez a végső elszámolásban mire lesz elég, majd meglátjuk. Örülök, hogy az első mérkőzés itthon lesz, így nem kell az utazással törődnünk.”

A 63 éves szakember, aki 2019 júliusában vette át a csapat irányítását, úgy gondolja, nem befolyásolja a párharcot az, hogy a szerbek a hónap elején nevezték ki a szlovén Uros Bregart a csapat élére. „Ő egy nagyon jó edző, a Krim Ljubljanával behatárolt anyagi keretek között is felvette a versenyt a Bajnokok Ligájában a legjobbakkal, így biztosan erősítést jelent a szerbeknek. De nem várom azt, hogy nagyot módosult volna vele az ellenfelünk játéka, még nem volt ideje arra, hogy radikálisan változtasson.”

Ahogy Oguntoye, úgy Streicher is kiemelte, hogy a szerbek idősebb csapata ellen nagy fegyver lehet a szlovák válogatott keretének fiatalsága.„Fontos számunkra, hogy gyors akciókat és lefordulásokat tudjunk vezetni, hiszen a szerbek átlagéletkora 30 év felett van. A mi előnyünk a fiatal keret, és hogy gyors kézilabdát tudunk játszani. Erre fogunk összpontosítani” – mondta a szakember. 

A Szerbia elleni selejtező első mérkőzését szombaton 18.00-kor Vágsellyén játsszák. A visszavágó négy nappal később Belgrádban lesz.

Érdekes

Kovacsics sérülten is a keretben

A magyar női kézilabda-válogatott is selejtezőt játszik a 2021-es világbajnokságért. A magyarok Olaszország ellen lépnek pályára április 16-án és 18-án, mindkétszer Érden, ugyanis az olaszok feladták a pályaválasztói jogukat. A márciusi olimpiai selejtezőhöz képest két helyen változott a magyarok kerete. A sérült csapatkapitány, Kovacsics Anikó (FTC) helyére Lakatos Rita (Vác) került, a térdműtétre váró Janurik Kingát (FTC) pedig Csapó Kyra (DVSC) váltotta kapusposzton. „A csapat kapitánya, Kovacsics Anikó vállsérülése miatt nem edzhet és nem játszhat a mérkőzéseken, de ott lesz az edzőtáborban, hiszen számára és számunkra sem kérdés, hogy mellettünk a helye!”– mondta el a keret kapcsán Elek Gábor szövetségi kapitány. Az első mérkőzés pénteken 16.05-kor kezdődik, a visszavágóra pedig vasárnap 13.00-kor kerül sor Érden.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?