Óévbúcsúztató futással

Nagymegyer/Dunaszerdahely |

<p>A hagyományok szellemében a Csallóközben ismét sor kerül a népszerű sportos óévbúcsúztatókra. Holnap Nagymegyeren, hétfőn pedig Dunaszerdahelyen rendeznek futóversenyt.</p>

 

Nagymegyeren negyedik alkalommal állnak rajthoz az atléták és a kocogók, akik a belvárosban róják majd a köröket. Tavaly már nemzetközivé vált a fürdővárosiak rendezvénye, s idén sem lesz ez másként. Magyarországról többen is jelezték, hogy újra eljönnek az erőpróbára, melyen a legkisebbek egy, a legedzettebbek pedig öt kört teljesítve érnek célba.„Egy kör hossza nyolcszázötven méter. A résztvevők reggel kilenctől nevezhetnek a helybeli szlovák alapiskola előcsarnokában, természetesen a tanintézmény öltözőit, szociális helyiségeit is igénybe vehetik. A rajtpisztoly először tíz órakor dördül el: a legifjabbak kezdik a sort, majd egymást követik a korosztályok. Nevezési díjat nem szedünk. A fiatalokat éremmel, a felnőtteket serleggel jutalmazzuk. Ezúttal is a városi önkormányzat támogatásának köszönhetően sikerült megszerveznünk az egyre népszerűbb Óévbúcsúztató Futást” – tájékoztatott Molnár László főszervező, aki eddig rendre kategóriagyőztesként végzett. „Vasárnap kizárólag a szervezésre összpontosítok, műsorközlőként tájékoztatok” – értesültünk a szereposztásban bekövetkezett változásról. Dunaszerdahelyen a Csallóközi Marathon Club Žitný ostrov szervezésében a „Fuss velünk!” jelszó jegyében zajlik a Szilveszteri Futás, melyre a tavalyihoz hasonlóan a városi szabadidőparkban kerül sor. A rendezők rajtdíjat nem kérnek, a nevezéseket a sportcsarnok bejárata előtt reggel kilenctől fogadják. Elsőként az apróságok (200 métert futnak) rajtolnak el fél tízkor. „A diákok egy kilométert teljesítenek, a felnőttek három és öt kilométeres táv közül választhatnak. A hosszabb versenytávokon női és férfi kategóriákat alakítottunk ki. A korosztályok ötévenként váltakoznak. A szabadidőparkban kijelölt kör hossza ezer méter. Okulva a tavalyi tapasztalatokból ezúttal minden versenykategóriát külön indítunk” – sorolta a részleteket Vajas Roland főszervező, a Csallóközi Marathon Club Žitný ostrov elnöke. A szervezők az 1000 méteres versenytáv első három helyezettjét éremmel, a 3000 méteres versenytáv dobogós helyezettjeit emlékplakettel, az 5 kilométeres futótáv három legeredményesebb versenyzőjét pedig serleggel jutalmazzák. Azok a futók, akik a Csallóközi Marathon Club Žitný ostrov szerdánként zajló közös edzéseit látogatják, emlékérmet kapnak. A szervezők a célba érést követően forró teával, virslivel kedveskednek a sportolóknak. „Örvendetes, hogy térségünkben egyre többen hódolnak a futásnak, a rendszeres testmozgásnak. Biztos vagyok benne, hogy ezúttal is nagy számban érkeznek közénk, hogy szórakozva-versenyezve hagyják maguk mögött a távozó esztendőt” – fogalmazott Vajas Roland.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?