Nyugodt mérlegvonás

Pozsony. Ünnepélyes percekkel kezdődött a Szlovák Olimpai Bizottság (SOV) szombati, 25. közgyűlése. Anton Tkáč, Montreal (1976) kerékpáros repülőversenyének győztese, a sportág jelenlegi szlovákiai első embere átvette a NOB kivételes sporttevékenységért járó trófeáját.

Pozsony. Ünnepélyes percekkel kezdődött a Szlovák Olimpai Bizottság (SOV) szombati, 25. közgyűlése. Anton Tkáč, Montreal (1976) kerékpáros repülőversenyének győztese, a sportág jelenlegi szlovákiai első embere átvette a NOB kivételes sporttevékenységért járó trófeáját. Ugyanakkor többen SOV-elismerésben részesültek, köztük Révész Ferenc (róla külön írunk). Utána az elmúlt esztendő értékelése került napirendre, nyugodt, felhangok nélküli légkörben. A honi ötkarikás mozgalom komoly évet zárt 2002 végén. A Salt Lake City-i téli olimpián való részvétel, az új székházba való költözés és a szervezet tízéves fennállásának ünnepségei jelentették a legnagyobb próbatételt. Vagyonuk értéke megduplázódott, a költségvetés négymillió koronánál nagyobb hiánnyal zárt, s ez utóbbi javarészt a dollár és az euro árfolyamának romlásából született. Erre az évre is a vagyoni egyensúly megőrzésére irányuló költségvetést fogadott el a testület, 3,3 millió koronás tervezett könyvelési veszteséggel.

Martin Benko főtitkár arról is beszámolt a tagságnak, hogy újdonságként bevezetik a SOV-ösztöndíj folyósítását. Erre az olimpiai felkészülésbe sorolt kiemelt sportolók (a TOP-tím tagjai) jogosultak: 16 hónappal a játékok előtt havi hétezer koronát kapnak. Ezen kívül az olimpiai kiküldetési szint teljesítéséért vagy az ötkarikás kvóta kiharcolásáért a sportolót 50 ezer koronás egyszeri juttatás illeti. Ezekkel a tételekkel már a 2003-as költségvetés is számol.

Szó esett még az olimpizmus szlovákiai fejlesztési programjáról. Alapanyaga már elkészült, s nemsokára elkezdődhet – mint az egyik felszólaló találóan megjegyezte – „az ötkarikás tudatlanság” fokozatos felszámolása. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?