Nyolcszor nulla

<p>8x0 az bizony az elemi matematika szerint nulla. Más szóval nemigen lehet értékelni a Corgoň Liga 26. fordulóját, melyben a tizenkét csapatból csak négy tudott gólt lőni.</p>

ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

Hat mérkőzésen összesen hat gól, meccsenként átlagosan 1 találat – ez messze nem az a teljesítmény, amellyel az olyannyira áhított nézőszám-emelkedés megvalósítható lenne. Persze, az edzők ilyenkor inkább hallgatnak erről a célkitűzésről, és igyekeznek a pozitívumokat meglátni. „Elégedett vagyok a fiúk hozzáállásával” – szajkózták a trénerek nemcsak a 0:0-k (pl. a kassai Ján Kozák és a trencséni Adrián Guľa), hanem még a 0:1-es vereség után is (pl. az aranyosmaróti Juraj Jarábek).

A játék minőségéről már nem ejtenek szót – arról mindent elmond a hírügynökségi tudósító beszámolója a besztercebányai meccsről: „Az Urpín hegy alatt az első félidőben több izgalmat tartogatott a nézők számára az időjárás, mint a futball. A drukkerek a szivárványt fényképezték” – kezdődik a Dukla aranyosmarótiak elleni találkozójának (1:0) költői leírása.

A forduló rangadója, a pozsonyi Slovan nagyszombati vendégjátéka sem hozott sok maradandót, legalábbis ami a focit illeti. (Bár azért az nem volt mindennapos eset, ahogy az égszínkékek hosszasan tanakodtak, ki végezze el a számukra megítélt büntetőt, hogy aztán a legerőszakosabb Lester Peltier a Spartak kapusába vágja azt.) A 0:0 ellenére a mintegy 7000 drukker 90 percen át jól szórakozott: hol egymás, hol a rendőrség cukkolásával. Az igazán nagy rendbontás ezúttal elmaradt, „csak” négyen kerültek kórházba, egy pozsonyi szurkolót pedig letartóztattak. Aki pedig lekésett a pénteki Nárciszok Napjáról, az most a Nagyszombati Egyetemi Kórház részére adakozhatott a hosztesszeknél: szívesen megnéztük volna, ahogy a galamblelkű kopasz fanok sorban állnak, hogy dobjanak egy kis aprót a perselybe.

A labdarúgáshoz visszatérve: a kiesés elől menekülő eperjesiek 3:1-re nyertek a rózsahegyiek ellen, így egyelőre Ladislav Totkovič maradt a vezetőedző, a bennfentesek által emlegetett Jozef Bubenko még nem lépett színre. A Tatran első tavaszi győzelmével elkerült a táblázat utolsó helyéről, ahova a nagyszombatiak csúsztak vissza. Igaz, három levonandó pontjuk miatt továbbra is a Myjaván remiző (0:0) nyitraiak esnének ki, ha most érne véget a bajnokság.

Az utolsó forduló elérkeztét alighanem a zsolnaiak kívánják a leginkább. A bajnokcsapat tavasszal hiába vár a győzelemre, s összeségében már nyolc mérkőzés, tavaly november óta nyeretlen a bajnokságban. 26 meccsből 6 győzelem, egy címvédőtől ez borzasztóan kevés. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?