Nyitrán lettek őszi bajnokok a naszvadiak

<p>Naszvad/Csallóközaranyos. A naszvadi/ímelyi csapat telel az élen. Miskovics György védencei a listavezető nyitraiak otthonában győztek az őszi zárófordulóban (31:28), és az első helyre kerültek a női I. kézilabdaligában. A csallóközaranyosiak Mocsonokon szenvedték el idei ötödik vereségüket (24:23).</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Nagy volt az öröm a naszvadiak táborában a győztes nyitrai bajnoki után. „Felkerült a hab is a tortára – mondta a bravúr kapcsán Miskovics György edző. – Jól jött ez a sikersorozat a trencséniek elleni hazai botlás után. Három nehéz meccsünk maradt a szezon végére, s mindhármat sikerült megnyernünk. Ráadásul közvetlen riválisainkkal szemben. Erre azért én sem számítottam. Most is három kulcsjátékos – Szabó Veronika, Šulan Zsuzsa és Zuzana Fujasová – nélkül utaztunk. Két taktikai húzásom is közrejátszott a győzelemben: elejétől kezdve személyit játszottunk Šimákovára, aki videóelemzésem alapján a hazaiak esze, motorja, ezért váltakozva más-más próbálta őt kikapcsolni a játékból. Védekezés közben másik kapusunkat, Bureš Nikolettát mezőnyjátékosként küldtem pályára, s ez is bevált. Támadásban Gál Szabina váltotta őt, ő pedig a góllövésben jeleskedett. A többi játékos is tudta, mi a dolga. Kapusunk, Haris Luca nagyon jól védett a második félidőben. Szünetben a nyitraiak vezettek két góllal, mondtam is a lányoknak, ha már eljöttünk, verjük meg őket. Úgy látszik, volt értelme, mert mindenki a maximumot nyújtotta, és megfordítottuk a mérkőzést. Ez volt a listavezető első hazai veresége a bajnokságban. És máris mi lettünk az elsők a táblázaton. Majdnem hazai környezetben játszottunk, hiszen mintegy száz néző kísért el bennünket, a végén aztán együtt ünnepeltünk a szurkolókkal.”

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy először a 17. percben vezettek a vendégek (5:6), aztán 12:12 lett az állás (28. perc), s a 36. percben már 18:15 volt a hazaiak javára. „Ezután megmutatkozott, hogy a csapat ilyen állásnál is össze tudja szedni magát – tette hozzá Miskovics. – Tíz perc múlva már 22:21-re fordítottunk, s ezután nem engedtük ki a kezünkből a vezetést. Kétszer is négygólos volt az előnyünk, így különösebb izgalmak nélkül győztünk.”

A meccsstatisztika szerint a legjobb őszi teljesítményt nyújtották Mocsonokon a csallóközaranyosiak, mégis kikaptak. „Kapusunk, Varga Éva 60 százalékos mutatója mellett a kapura tartó lövéseknél is ugyanilyen jó volt az arány, hiszen tízből hét a kapuban kötött ki. Ezért is csalódottak vagyunk, mert győzni mentünk Mocsonokra, és nem sikerült – tájékoztatta lapunkat Pint János csallóközaranyosi klubelnök. – Végig szoros mérkőzést játszottunk. Már sokszor tapasztaltuk, hogy a háromgólos előny még nem elég nekünk a győzelemre. Ha nem húzunk el legalább négy góllal, elbukjuk a meccset. Bűvös határ ez számunkra, mert ha túllépjük, szárnyakat ad a csapatnak, utána felszabadultan játszik. Ha nem lépjük túl, akkor meg úgy járunk, mint Mocsonokon. Most is megvolt a háromgólos előnyünk, de öt másodperccel a vége előtt hetesből lőtt góllal kikaptunk. Igaz, ebben más is közrejátszott, de a bíráskodás méltatását ezúttal is mellőzöm.” (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?