Női kosárlabda-Eb: Sujáék bizakodók

kosarlabda

Ma délben Svédország ellen kezdi meg szereplését a szlovák női válogatott a francia–spanyol közös rendezésű Európa-bajnokságon. Az elutazás előtt Suja Tímeával, a somorjaiak második Eb-jére készülő rutinos irányítójával beszélgettünk az esélyekről.

Milyen hangulatban várja a kontinenstornát a válogatott?

Nagyon jó a hangulat, nem oldjuk, hogy ez most egy Eb lesz. Elégedettek lehetünk az elmúlt öt hétben elvégzett munkával. Persze a szerencsén is nagyon sok múlik, a legjobb csapatok között sokszor a napi forma dönt egyik vagy másik javára.

A három csoportellenfél, Svédország, Fehéroroszország és Spanyolország közül kinek a skalpját szerezhetik meg – ami gyakorlatilag a kieséses szakaszba való továbbjutást jelenthetné? 

Az egész felkészülés alatt úgy álltunk hozzá, hogy a svédek és a fehéroroszok ellen lehetnek reális győzelmi esélyeink, a spanyolok egy más szintet képviselnek. A svédeket nagyon szeretnénk legyőzni. A tornához is teljesen normálisan viszonyulunk, nem érezzük úgy, hogy outsiderek lennénk.

Annak ellenére sem, hogy Slama Angelika mellett Barbora Bálintová és Anna Jurčenková sem tarthatott a csapattal sérülések miatt?

Mindig az a lényeg, ki van itt a csapatban, most is 12 kosaras alkotja a keretet. A selejtezőkben is egy csapat vívta ki a továbbjutást. Nélkülük is ugyanazt a játékrendszert alkalmazzuk, védekezésben és támadásban is folytattuk a megszokott stílusban. A felkészülési meccsek során több pontot dobtunk, mint korábban, talán azért is, mert most jobban szétosztódik a teher a játékosok között. Amikor csak 1-2 kosarasra épül a játék, őket bezárhatja az ellenfél, és akkor gond van, azaz igyekszünk ebből bizonyos szempontból előnyt kovácsolni. Persze ők valamennyien nagyon jó játékosok, és az öltözőből is hiányozni fognak, arról nem is beszélve, hogy ők is megharcoltak az Eb-szereplésért, és megérdemelték volna, hogy itt lehessenek a tornán. Sajnos a sérülések hozzátartoznak az élsporthoz, nem lehet tudni, mikor érik utol az embert. 

Érdekes

A szlovák csapat műsora

Jún. 17., csütörtök, 12.00: Svédország–Szlovákia
Június 18., péntek, 18.00: Szlovákia–Fehéroroszorsz.
Jún. 20., szombat, 21.00: Spanyolország–Szlovákia

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?