NOB – Jacques Rogge köszöntőjével indult a 125. ülés Buenos Aires

<p>Jacques Rogge elnök érzelmekkel teli köszöntőjével kezdődött péntek este a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 125. ülése Buenos Airesben.</p>

A 71 esztendős belga sportvezető - aki 12 év után most köszön le posztjáról - azt mondta, a NOB "ragyogó jövő" előtt áll. Rogge "leírhatatlan kiváltságnak" nevezte, hogy segíthetett a sportolóknak az álmaik megvalósításában.      "Az olimpiai mozgalom eszményébe és a sport pozitív hatásába vetett hitem erősebb, mint valaha" - tette hozzá az elnök.     A NOB-tagok jövő kedden szavaznak arról, hogy ki lesz Rogge utódja. A hat jelölt a német Thomas Bach, a Puerto Ricó-i Richard Carrion, a szingapúri Ng Ser Miang, a magasugrásban világcsúcstartó ukrán Szerhij Bubka, a svájci Denis Oswald és a tajvani Vu Csing-kuo.     "Szerencsés helyzetben vagyunk, mert hat olyan jelöltünk van, aki egyaránt alkalmas arra, hogy ezt a nagyszerű szervezetet vezesse a jövőben" - mondta az elnökválasztással kapcsolatban Rogge. "Nem tudom, ki lesz a következő NOB-elnök, de abban biztos vagyok, hogy élete legszebb időszaka előtt áll."     A NOB 125. ülésén a tagok szombaton a 2020-as olimpia helyszínéről döntenek, majd vasárnap arról szavaznak, hogy a birkózás, a fallabda, valamint a közösen pályázó baseball és softball közül melyik lesz az, amely 26. sportágként bekerül a 2020-as, s ezzel automatikusan a 2024-es ötkarikás játékok programjába. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?