Nincs veszélyben a Forma-1-es Magyar Nagydíj

Budapest |

<p>A Forma-1-es Magyar Nagydíj nincs veszélyben - ezt Bernie Ecclestone, az F1 elsőszámú irányítója jelentette ki azokkal a sajtóhírekkel kapcsolatban, melyek szerint az esetleges bolgár futam miatt a hungaroringi verseny és a török GP is kikerülhet a programból.</p>

Frank Tamás, a Hungaroring Zrt. alelnöke az MTI-nek azt mondta, hogy hétfőn beszélt Ecclestone-nal, aki megerősítette, valóban tárgyal a bolgárokkal a Forma-1-es versenyről, ám ez semmilyen vonatkozásban nem érinti a magyarországi futam jövőjét.

A magyar GP-nek 2016-ig szóló szerződése van a verseny megrendezésére.

Sajtóhírek szerint Bogdan Nikolov, a Bolgár Motorsport Szövetség elnöke állítólag azt közölte, hogy a jövő hónapban írják alá a Bolgár Nagydíj megrendezéséről szóló szerződést, s mivel a térségben csak egy verseny lenne, a programból az isztambuli és a mogyoródi kikerülne.

A bolgárok egy éve kötöttek előszerződést F1-es futam megrendezésére, és akkor bejelentették, hogy állami támogatással hamarosan felépülhet egy, a verseny rendezésére alkalmas pálya. Az aszfaltcsík a tervek szerint Szófia közelében, egy 320 hektáros területen lesz, amely korábban légvédelmi támaszpontként szolgált.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?