Nincs lazítás Costa Rica ellen

A brazil válogatott szemerkélő esőben tartott edzést Ulszanban, ahol Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány több, az eddig látottakhoz képest változtatást ígérő felállást próbált ki.

A brazil válogatott szemerkélő esőben tartott edzést Ulszanban, ahol Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány több, az eddig látottakhoz képest változtatást ígérő felállást próbált ki. Bár a szakvezető nem szolgált konkrétumokkal, a brazil sajtó a tréningen látott, egymás elleni mérkőzés alapján tudni véli, hogy a már továbbjutott csapatból Roberto Carlos, Roque Júnior és Ronaldinho biztosan kimarad a Costa Rica-iak elleni derbin. Az előbbi két játékos azért, mert egy-egy sárgát már begyűjtött, és ha még egyet összeszedne, a nyolcaddöntőnek kellene búcsút intenie, míg a kínaiaknak hatalmas szabadrúgásgólt vágó bekk kisebb sérülés miatt kényszerül pihenőre.

„Roberto esetében nincs különösebb ok az aggodalomra, hiszen csak a túlterheltség miatt fájlalja a lovaglóizmát. Egy kis pihenő kell neki, és rendbe jön, még azt is megkockáztatom, hogy a csütörtöki mérkőzésre tökéletes állapotba kerül, és csak az edző döntésén múlik, hogy játszik-e vagy sem” – nyilatkozta Rodrigo Lasmar csapatorvos, akinek így is akad munkája. Kléberson ugyanis még az első, délelőtt megtartott átmozgatáson – amelyen sem Roberto Carlos, sem pedig Cafú, Roque Júnior és Rivaldo nem vett részt – egy jókora rúgást kapott a jobb bokájára, Ronaldo pedig már felrepedt fejbőrrel jelentkezett a pályán. Az Atlético PR játékosát hiába látták el a helyszínen, a tréninget nem tudta befejezni, de a csapat buszához a saját lábán ment el, az Inter csatáráról pedig kiderült, hogy még a hotelben szedte össze a sérülést. „Pingpongozás közben bevertem a fejemet egy falra tett polcba. Semmi komoly, csak azt szeretném tudni, ki volt az az okos, aki odatette” – bagatellizálta a helyzetet Ronaldo, akinek azonban az edzés végén újra vérezni kezdett a sebe, amikor Dida labdája eltalálta. A délutáni edzésen már teljes volt a létszám, és Scolari a kettéosztott társaságban a „kezdőket” a következő felállásban játszatta: Marcos, Lúcio, Edmílson, Anderson Polga Cafú, Gilberto Silva, Ricardinho, Juninho, Júnior Ronaldo, Rivaldo (elvileg ebből a felállásból informálódtak az újságírók). A tréninget követően a sajtó képviselőivel találkozó játékosok zöme arról beszélt, hogy bár a továbbjutás már nem csúszhat ki a kezükből, a Costa Rica-iak elleni mérkőzésen korántsem fognak lazítani. „Nagy felelősséget érzünk a népünk iránt, de mindenekelőtt a saját munkánk és foglalkozásunk iránt érzünk elkötelezettséget. Éppen ezért a következő mérkőzésünkön is csak az lehet a célunk, hogy jó eredményt érjünk el” – nyilatkozta az Émerson sérülése miatt később behívott, majd majdnem ötvenöt órás utazást követően megérkező Ricardinho.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?