Nincs kimondott favorit

<p>Baden-Baden. A Világkupa-sorozat eddigi szakaszában meggyőző teljesítményt nyújtó síugrók mellett az osztrákoknak és a németeknek lehet valós esélye a holnap kezdődő 63. Négysáncverseny megnyerésére.</p>

MTI-ELŐZETES

Tavaly a nemzetközi mezőnyben majdhogynem ismeretlen osztrák Thomas Diethart diadalmaskodott a hagyományos viadalon, így sorozatban hatodik alkalommal nyert Ausztria képviselője.

A Vk-sorozat idei szezonjának eddigi versenyei nagyrészt az összetettben élen álló norvég Anders Fannemel és a mögötte mindössze kétpontos lemaradással második cseh Roman Koudelka küzdelméről szóltak, de a négyszeres olimpiai bajnok svájci Simon Amman, valamint a szintén ötkarikás aranyérmes osztrák Gregor Schlierenzauer is meglehetősen jó idényt tudhat eddig maga mögött.

A Világkupában címvédő, kétszeres olimpiai bajnok lengyel Kamil Stoch is indul, pedig december elején bokaműtéten esett át. Nem kérdés viszont, hogy a korábbi ötszörös győztes finn Janne Ahonen kihagyja a hagyományos viadalt, a 37 esztendős síugró ugyanis ehelyett a februárban sorra kerülő északi világbajnokságra való felkészülésére koncentrál.

A németektől Severin Freund és Richard Freitag indulhat nagy reményekkel harcba, amely ezúttal is négy állomásból, két-két német és osztrák helyszínből áll majd.

Az elmúlt hat évben az osztrákok legyőzhetetlennek bizonyultak, Diethart idei sikerét megelőzően 2009-ben Wolfgang Loitzl, 2010-ben Kofler, 2011-ben Thomas Morgenstern, 2012-ben és 2013-ban pedig Schlierenzauer diadalmaskodott.

A Világkupa-sorozatba tartozó esemény holnap Oberstdorfban kezdődik, majd január elsején Garmisch-Partenkirchen következik. Ezt követően a mezőny átköltözik Ausztriába: január 4-én Innsbruckban, két nappal később pedig Bischofshofenben ugranak a versenyzők.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?