Nincs igazi esélyes

Párizs. A hazaiak 2. számú teniszezője, a roppant tehetséges Paul-Henri Mathieu játssza ma az első egyest Marat Szafin ellen a Franciaország–Oroszország Davis Kupa-döntőn, a párizsi Bercy-sportcsarnokban.

Párizs. A hazaiak 2. számú teniszezője, a roppant tehetséges Paul-Henri Mathieu játssza ma az első egyest Marat Szafin ellen a Franciaország–Oroszország Davis Kupa-döntőn, a párizsi Bercy-sportcsarnokban. Az idén október elején két egymást követő héten, Moszkvában és Lyonban tornát nyerő 20 éves hazai reménység – a rutinos Arnaud Clément helyett került a csapatba – még sohasem szerepelt DK-meccsen.

A címvédő válogatott tizedik, a vendégegyüttes első alkalommal diadalmaskodhat a világszerte nagy érdeklődéssel kísért tradicionális csapatversenyben. A szakértők és a szurkolók véleménye megoszlik az esélyekről, mert a hazai pálya az 1999-es fináléban nem ért sokat a franciáknak: a nizzai salakon 3:2-re kikaptak az ausztráloktól. Most ugyanígy a roppant lassú „felületen” kell játszaniuk a klasszisoknak, vagyis bármi megtörténhet.

A címvédő hazai együttes szurkolói elsősorban abban bíznak, hogy a játékosok ezúttal is hozzák megszokott „DK-formájukat”, s felülmúlják önmagukat. Grosjeanék amúgyis a nemzetközi élmezőny-be tartoznak, ugyanakkor a kupasorozatban szinte mindig a vártnál jobban játszanak. Ez természetesen még nem vonatkozik a DK-ban most bemutatkozó Paul-Henri Mathieu-re.

Az oroszok a négy fős keret elle-nére gyakorlatilag a kétszemélyes csapatok közé tartoznak, minden teher Jevgenyij Kafelnyikovra és Marat Szafinra hárul. A két klasszis az idei sorozatban jól bírta a felelősséget, de nagy kérdés, hogy Párizsban mire lesz képes. A franciák ugyanis idén egyszer sem küldték pályára a szombati párosban a pénteki 2 egyes résztvevőit, akik ekkor pihenhettek. Az oroszoknál azonban mindig Kafelnyikov és Szafin rendszeresen szerepelt szombaton is.

A DK-döntő műsora – péntek, 13.00: Mathieu–Szafin, majd Grosjean–Kafelnyikov; szombat, 14.00: Escudé, Santoro–Kafelnyikov, Szafin; vasárnap, 13.00: Grosjean–Szafin, majd Mathieu–Kafelnyikov.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?