Nikolics: „Álmodozunk a továbbjutásról”

Óvatos bizakodással tekintenek a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező mai (20.00), Ludogorec Razgrad elleni visszavágójára a székesfehérváriak, akik a szezon első öt tétmeccse közül csak a Kisvárda ellen (4:0) nem szenvedtek.A székesfehérváriak a múlt héten ugyan jónak tűnő gól nélküli döntetlent ért

Óvatos bizakodással tekintenek a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező mai (20.00), Ludogorec Razgrad elleni visszavágójára a székesfehérváriak, akik a szezon első öt tétmeccse közül csak a Kisvárda ellen (4:0) nem szenvedtek.

A székesfehérváriak a múlt héten ugyan jónak tűnő gól nélküli döntetlent értek el a bolgár Ludogorec vendégeként, de a játék képe korántsem volt biztató. A mai, felcsúti visszavágón biztosan jobb teljesítményre lesz szükség ahhoz, hogy a magyar bajnok egy győzelemmel kivívja a továbbjutást az esélyesebbnek tartott ellenfelével szemben, amely 2014-ben és 2016-ban a BL, míg tavaly az EL főtábláján szerepelt.

„Nem akarunk állva meghalni, tovább akarunk jutni, ehhez pedig stabilnak kell lennünk védekezésben – fogalmazott Marko Nikolics, a Vidi FC vezetőedzője a visszavágó előtti sajtótájékoztatón. – Nekironthatnánk az ellenfélnek, de akkor feltehetően kapnánk 2-3 gólt, ami után nem lenne kérdéses a továbbjutás.”

A szerb szakember szerint korrekt eredményt értek el múlt héten idegenben. „Álmodozunk a továbbjutásról, ehhez azonban javulnunk kell a védekezésből támadásba átmenetben és a labdabirtoklásban, továbbá gólt kell szereznünk.”

Nikolics egy hete még elfogadhatónak tartotta volna a 0:0-t Felcsúton is. „Van esély a tizenegyesrúgásokra, ám külön nem gyakoroljuk azokat, de már most tudom, kik rúghatják, ha sor kerülne rájuk” – tette hozzá Nikolics.

A két gárda hétvégén egyaránt döntetlent játszott hazája bajnokságában, így mindkettő négy ponttal áll két fordulót követően. A Vidi gyenge teljesítményt nyújtva szerencsésnek mondható 1:1-et ért el a Paks ellen, míg a razgradiak a Bero Sztara Zagora otthonában ikszeltek (1:1).

„Egyénileg erősek a bolgár csapat játékosai, de csapatszinten a Vidi jobb. Az első találkozóhoz hasonló kompakt védekezést és csapatmunkát várok magunktól. Több helyzetet kell kialakítanunk az ellenfél kapuja előtt, mert gólra, gólokra lesz szükségünk a továbbjutáshoz” – szögezte le Fiola Attila, a székesfehérvári együttes válogatott hátvédje.

A párharc győztese a harmadik körben a kolozsvári CFR vagy a svéd Malmö csapatával találkozik, míg a vesztes az EL-ben a bosnyák Zrinjskivel vagy a máltai Vallettával csap össze.

A Vidi FC–Razgrad mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?