NHL-hokisok a Ferencvárosban?

New York. Szerdán ismét tárgyalóasztalhoz ülnek az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) klubtulajdonosai és a velük bérvitában álló játékosok képviselői. Ha néhány napon belül nem sikerül megállapodniuk, törlik a 2004/05-ös szezont.

New York. Szerdán ismét tárgyalóasztalhoz ülnek az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) klubtulajdonosai és a velük bérvitában álló játékosok képviselői. Ha néhány napon belül nem sikerül megállapodniuk, törlik a 2004/05-ös szezont.

Bár egyik félnek sincs a decemberihez képest új javaslata, Ted Saskin, a hokisok szervezetének igazgatója bizakodó: „Úgy gondolom, van esély az idény megmentésére. A mostani találkozó is jelzi, létezik hajlandóság az együtt-működésre.”

A profik lemondanának bérük 24 százalékáról, míg az elmúlt évtizedben 1,8 milliárd dollár veszteséget felhalmozó csapattulajdonosok változatlanul azon fáradoznak, hogy elfogadtassák a fizetési sapkát, vagyis azt a maximált költséget, amelyet egy-egy klubban összesen a játékosok bérére lehet fordítani.

Közben több ügynök már megkezdte a 2005/06-os szezonra vonatkozó tárgyalásokat európai gárdákkal, azzal a kitétellel, hogy ha mégis beindulna az NHL-es évad, akkor a hokisoknak azonnal vissza kell térniük Észak-Amerikába. A mostani idényben eddig 344 olyan játékos jött Európába, aki tavaly még a tengerentúlon kereste kenyerét. A maga nemében páratlan esemény történt a magyar jégkorongsportban: két olyan kanadai hokis – a világbajnok, Stanley-kupa-döntős Rob Niedermayer, valamint Jason Strudwick – kerülhet a Ferencvároshoz, akik az előző idényben még az NHL-ben szerepeltek. Niedermayer és Strudwick játékjogát már megszerezték, szerződésüknek részleteiről most tárgyalnak, de nem a pénz motiválja őket, mivel speciális megál-lapodásuk révén előbbi 2 millió, utóbbi 625 ezer dollárt úgy is zsebre tehetett, hogy szünetel a tengerentúli bajnokság. A két NHL-es – ha sikerül velük megállapodni, akkor – február közepén, a kanadai–szlovák–német–magyar négyes torna után csatlakozik a zöld–fehérekhez.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?