NHL

New York. Az elmúlt két nap során három mérkőzést játszottak a tengerentúli profi hokibajnokság playoff-sorozatában, s kialakult a legjobb nyolc mezőnye, illetve a főcsoportok elődöntője. A törött csuklójú Sundint, valamint az eltiltott Corsont nélkülözve is győzött a Toronto az NY Islanders 7.

New York. Az elmúlt két nap során három mérkőzést játszottak a tengerentúli profi hokibajnokság playoff-sorozatában, s kialakult a legjobb nyolc mezőnye, illetve a főcsoportok elődöntője. A törött csuklójú Sundint, valamint az eltiltott Corsont nélkülözve is győzött a Toronto az NY Islanders 7. meccsén, s a következő körben egy másik kanadai gárdával, a tartományi riválissal, az Ottawával találkozik, az első összecsapás csütörtökön lesz. A sorsdöntő meccs hőse az orosz Alekszandr Mogilnij volt két góljával. A 33 éves, habarovszki születésű csatár, aki több mint tíz éve illegálisan távozott a tengerentúlra, a sorozat hét mérkőzésén négy gólt ütött. Joseph az olimpiai bajnok válogatott egyik kapusa 31 lövést hárított, rengeteg bravúrt mutatott be.

Žigmund Pálffy csapatának, a Los Angeles együttesének nem sikerült a továbbjutás, arra fizetett rá, hogy akárcsak tavaly, gyengén kezdte a sorozatot a Colorado ellen. A 7. mérkőzésen már hiányzott a játékosoknak az erőnlét, egyszer sem tudták bevenni riválisuk kapuját.

A bostoniak hatodik mérkőzésükön nem bírtak a Montreallal, ezen a meccsen az emberelőnyök döntöttek, ezt jobban kihasználták a kanadaiak.

EREDMÉNYEK: Montreal–Boston 2:1 (1:1, 0:0, 1:0), Audette, Perreault, ill. Rolston. Kapura tartó lövések 18:35; 21 000 néző. A Montreal 4:2-es összesítéssel jutott tovább.

Colorado–Los Angeles 4:0 (0:3, 3:0, 1:0), Drury, Tanguay, Reinprecht, Foote. Kapura tartó lövések 27:23; 18 000 néző. A Colorado 4:3-ra nyerte a párharcot.

Toronto–NY Islanders 4:2 (1:1, 2:0, 1:1). Roberts, Mogilnij 2, Green, ill. Jasin, Miller. Kapura tartó lövések 30:33; 20 000 néző. A Toronto 4:3-as összesítéssel került tovább.

A főcsoport-elődöntők párosítása, kelet: Carolina–Montreal, Toronto–Ottawa; nyugat: Detroit–St. Louis, Colorado–San Jose. (TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?