Nézőcsúcs Kisfaludon

Kisfalud. A nyugat-szlovákiai kerületi V. labdarúgóliga déli csoportja 26. fordulójában futballtörténelmet írtak Kisfaludon, ahol vasárnap délután a nagy érdeklődéssel várt csallóközi rangadó zajlott.

Az újonc hazaiak az éllovas Bakát fogadták, s a mindössze négyszáz lelket számláló kis település futballpályáján ezer néző figyelte a párharcot. Sokan érkeztek az egykori anyaközségből, Dióspatonyból is, ők természetesen a hazaiak sikerét óhajtották. Annál is inkább, hogy övéik is érdekeltek a bajnoki cím elhódításáért vívott versenyfutásban. A vendéglátók már a mérkőzés elején vezetést szereztek. Jány buktatásáért Labai játékvezető 11-est ítélt javukra, a büntetőt Molnár „Speki“ higgadtan értékesítette. Egyébként ez volt a hazaiak karmesterének idei tizennegyedik találata. A folytatásban a riválisok már csupán a helyzetekig jutottak el, a hálók azonban érintetlenek maradtak. – A korán bekapott gólt követően taktikát kellett változtatnunk. Nekünk kellett irányítanunk, támadnunk. A hazaiak viszont visszahúzódtak, gyors kontrákra rendezkedtek be. Gólt nem sikerült elérnünk, így nem is szerezhettünk ponto(ka)t – vonta meg a meccs tanulságát tegnap délben Kalmár László, az éllovas edzője. A bakaiaknál hiányzott a sárga lapok miatt kényszerpihenőre szorult Berényi, Soós Tomi térdműtétre vár, Piros Attila is sérüléssel bajlódik. – Jó mérkőzést láttak a szurkolók, érzésem szerint a döntetlen igazságosabb lett volna. Ezúttal nem a jobbik, sokkal inkább a szerencsésebbik csapat szerezte meg a pontokat. De még így is a mi kezünkben van a bajnoki cím sorsa, csak mi üthetjük ki magunkat a nyeregből. Remélem, erre nem kerül sor, végre teljesül az álom, kiharcoljuk a felsőbb osztályba kerülést zárta esélylatolgatását a bakaiak trénere.

A bajnoki címért vívott távpárharc másik résztvevője, a Dióspatony/DAC B együttese három értékes pontot zsákmányolt Zbehyben. Cséfai Tibor edző védencei röviddel az első félidő lefújása előtt Lukovics révén szereztek vezetést. A gól megnyugtatta a vendégeket, akik a hazai rohamok fokozódása idején növelték előnyüket. Negyedórával a befejezés előtt Šmitala hibájából a rutinos Lieskovský állította be a végeredményt. – Ahogy mondani szokás, jó az öreg a háznál – élcelődött a győztesek legrutinosabb labdarúgója, az immár harminckilenc esztendős Stanislav Lieskovský gólját értékelve. Rajta kívül dícséretet érdemel a csallóköziek jó formában hárító kapusa, Póda Ferenc is. Egyébként Dióspatonyban június végén nagyszabású ünnepségen emlékeznek meg az idén hetven esztendős helybeli sportklubról, a DSC-ről. – Csodaszép ajándék lenne egy bajnoki diadal a születésnap jegyében – fogalmazott az ünnep előestéjén Lelkes Vince, dióspatonyi polgármester, a DSC elnöke. Szavaiból ítélve késhegyre menő csatára van kilátás a bajnoki hajrában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?