Nézőcsúcs a határ mentén

Tajti. A magyar határ menti falu, Tajti mindössze 560 lakost számlál. Ezzel a legkisebb község, amely csapatot szerepeltet a rimaszombati területi I. osztályban, de hogy a lakosok száma nem egyenesen arányos a futballtudással, azt az is mutatja, hogy a csapat a 2003/2004-es évadban a hatodik helyen végzett, megelőzve jóval nagyobb településeket is.

A tajti labdarúgócsapat. Álló sor, balról: Nagy István, Miko László, Pál László, Pál Gergely, Köböl Norbert, Tóth Gábor, Gáspár Péter. Ülő sor: Pál László klubelnök, Básti Elek alelnök, Molnár Gyula polgármester, Pataki József edző, Básti Róbert titkár. Guggoló sor: Pataki Tamás, Szamos Dániel, Agócs Tamás, Sándor Attila, Czene Norbert, Albert Tibor.A tizenöt éve alakult klub együttese egy évtizede játszik a járási I. osztályban, legközelebb is a tisztes helytállásban bíznak. „Mivel a gárda egyetlen támogatója a község önkormányzata, elég sok az anyagi gond, ezért feljutásra nem is gondolhatunk. Az első öt helyezett között szeretnénk végezni” – osztotta meg velünk a kollektíva céljait Molnár Gyula polgármester.

Legutóbb az első osztály szoros mezőnyében nem sok választotta el a tajtiakat a nagyobb sikertől, végül a nyolcadik helyen zártak a tizenkét csapatos mezőnyben. Pál László klubelnök elmondta, remek sorozattal kezdte az idényt a csapat, hiszen az első hét találkozón nem szenvedett vereséget. A hazai, Veľké Teriakovce elleni találkozó viszont nem a tervek szerint végződött, s a 2:2-es döntetlent követően elveszett a tajti lendület. ĺgy is elég lett volna hozni az idény két utolsó meccsét, s dobogós helyen végezhetett volna a medvesalji egyesület, de mint tudjuk, a sport világában ismeretlen szó a „volna”... Egy másik mutatóban azonban a tajtiakat illeti a második hely, ők lettek ugyanis a bajnokság második legsportszerűbb csapata.

Pataki József, a gárda edzője nem akart senkit kiemelni a játékosok közül. „Fiatal csapat a miénk, az átlagéletkor nem éri el a huszonhárom évet. Edzésről edzésre rengeteget fejlődtek a fiúk, ezért is gondolom, hogy ennek a társaságnak van jövője. Számomra mind a tizenkilenc futballista egyforma, senkit sem szeretnék nyilvánosan megdicsérni. A kollektíva vívja ki a sikereket, bár kétségtelenül fontosak az egyéniségek is” – elmélkedett a szakvezető, aki hansúlyozta, minden szinten fontos, hogy jól működjön az a bizonyos háromszög a sportvezetők, a játékosok és az edző között.

Nem változnak a csapat céljai a következő évadban sem. „Elégedett lennék, ha ismét a középmezőnyben végeznénk, s elkerülnének bennünket a kiesési gondok. Az I. osztály mezőnye nagyon kiegyenlített, s az V. ligából kiesett sajógömöri csapat és az újonc Revúčka is komoly játékerőt képvisel” – tekintett már a közelgő bajnokságra Pál László. A klubelnök azt is elárulta, főleg a hátsó alakzatokra férne rá az erősítés. „Kapusgondjaink vannak, hiába rúgtunk most is viszonylag sok, 44 gólt, ha 43-at kaptunk. Sajnos azonban környékünkön kevés a tehetséges hálóőr.”

A tajti csapatban egyébként nem sok helybeli játszik, a gárda gerincét a környékbeli falvak tehetséges fiataljai alkotják, sőt, egyik játékosuk a több mint 50 kilométerre lévő járási székhelyen lakik. A mérkőzéseken azonban mindig népes szurkolótábor biztatja a fiúkat. Pataki József szerint a legtöbb faluban a kocsma mellett a futballmeccs az egyetlen szórakozási lehetőség, s Tajtiban sincs ez másként. „Általában 150-200 ember is figyeli a találkozókat, így hiába vagyunk mi a legkisebb település, mindig Tajtiban a legmagasabb a nézőszám!”– tette hozzá büszkén az edző.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?