Németh: Végre telt ház előtt!

Pozsony. Szombaton (19.30) a Slovan-stadionban játssza az év legfontosabb és talán legnehezebb mérkőzését a szlovák labdarúgó-válogatott. Az Eb-selejtező második felvonásában Anglia lesz az ellenfél. Ladislav Jurkemik edző védencei már keddtől a Téglamezőn készülnek.

A szerda délelőtti tréning is futással kezdődött A helyszínen már napok óta folynak a felújítási munkálatok, a rendezők azt ígérik, péntek délutánra mindennel elkészülnek. Természetesen már valamennyi jegy elkelt, ami azt jelenti, holnapután este 30 000 néző fogadja majd a pályára lépő együtteseket. A helyszínen azt is megtudtuk, hogy tegnap lebukott két jegyüzér, méghozzá úgy, hogy a Šport napilap hirdetési rovatában(!) 1000 koronáért kínálta a 200 koronás belépőket. Erre a nem mindennapi „csemegére” felfigyeltek a nyomozók is, és lefülelték az ügyeskedőket.

Szerdán délelőtt már két szigetországi szurkoló is megjelent a téglamezei stadion pénztáránál, s a „beugrók” iránt érdeklődött. Amikor megtudták, hogy valamennyi jegy elkelt, bosszúsan legyintettek, felkapták hátizsákjukat és a buszmegállók felé vették az irányt. Természetesen a kocsmában kötöttek ki. Fogadni mernék bármiben, hogy szombatig sikerül jegyet szerezniük... A legfrissebb hírek szerint a mérkőzés napján nem lesz alkoholtilalom a belvárosban, mégpedig azért, mert ez igencsak feldühítené az angolokat. Andrej Ďurkovský, az Óváros polgármestere kijelentette: felkészültek a vendégszurkolók fogadására, s azt ajánlja a főváros lakosainak, ha tehetik, akkor szombaton délután és este kerüljék el a belvárost.

A válogatott autóbusza szerdán is nem sokkal 11 óra előtt érkezett a Slovan-stadion klubházának parkolójába. Az előzetes tervek szerint az újságírók csak negyed órán át faggathatták a játékosokat. A mindig mosolygós Németh Szilárd örömmel újságolta, hogy teljesen felépült és ezúttal is derűlátó.

– Nem vitás, hogy az angolok az esélyesebbek, de ha valamennyien áltlagon felülit produkálunk, meglephetjük őket. A közelmúltban csapatommal, a Middlesbrough-val is nem egy váratlan sikert arattunk, pedig a szakemberek nem sok esélyt adtak. Én nagyjából tudom, mire is számíthatok, teljesen mindegy, kivel kell majd farkasszemet néznem. Kezdettől fogva nagyon oda kell figyelni, egy pillanatnyi rövidzárlat végzetes lehet. Nem igaz az, hogy fejjátékban jóval gyengébbek vagyunk. Különben hazai pályán még egy meccset sem játszottam a válogatottban telt ház előtt. Most viszont végre zsúfolt lelátók előtt futballozhatok, s jó lenne kiköszörülni az isztambuli csorbát. Lehet, hogy nem sikerül nyernünk, de ha a csapat valamennyi tagja tudása legjavát nyújtja, s a közönség is tapssal jutalmazza teljesítményünket, akkor elégedett leszek.

A Görögországban légióskodó Pinte Attila már-már lemondott a válogatottságról, október elején azonban ismét meghívást kapott az Eb-selejtezőre készülő keretbe.

– Pontosan egy ével ezelőtt szerepeltem utoljára címeres mezben. Nagyon örülnék, ha éppen az angolok ellen játszhatnám harmincadik válogatott mérkőzésemet. Sok szurkoló azt a bizonyos zakót emlegeti, de mi nem félünk a favorittól. Ügyes, taktikus játékkal sikerülhet a pontszerzés. Nem kis meglepetésre csapattársaim és a Panioniosz vezetői is a szlovák válogatottnak szurkolnak, s szerintük meglepetéssel végződik a szombat esti összecsapás. Bárcsak igazuk lenne!

Ladislav Jurkemik vezetőedző utólag meghívta a keretbe a Spartában futballozó Martin Petrášt, aki hetek óta a prágaiak legjobbjai közé tartozik.

Egy nappal az elutazás előtt Tony Blair brit miniszterelnök fogadta az angol labdarúgó-válogatott tagjait. Rövid beszédében kiemelte, hogy az együttes bejutott a vb-negyeddöntőbe, s bízik abban, hogy Sven-Göran Eriksson legénysége kiharcolja az Eb-részvételt is. A tréner tegnap este kijelentette: a sérüléséből felépült, 27 éves Gary Neville (Manchester United) lesz a jobbhátvéd, s az is eldőlt, hogy Sol Campbell nem léphet pályára, így – több mint valószínű – Németh Szilád csapattársa, Ugo Ehiogu kerül a középhátvéd posztjára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?