Nem voltak outsiderek

<p>A somorjai STK a II. labdarúgóliga abszolút újoncaként a nyolcadik helyen áll az őszi idény után. A klubvezetés elégedett az eredményekkel és a játékkal, a márciusi folytatást mégis új edző dirigálja majd.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTÉKELÉS

A somorjaiak a június végi, Ružiná ellen 2:1-re megnyert osztályozón vívták ki a történelmi II. ligás szereplés jogát (más kérdés, hogy a szepsiek visszalépése miatt végül a vesztes fél is feljutott). Július 21-én viszont már kezdődött is a bajnokság, a rövid felkészülési időszak miatt így sokan féltették a csapatot.

„Nagyon elégedett vagyok azzal, hogy a nyolcadik helyen végeztünk az ősszel. Kellemesen megleptük a kétkedőket, akik outsidernek kiáltottak ki minket – értékelt lapunknak Vladimír Koník edző, aki november végéig irányította a csapatot. – Egy kis szerencsével akár jobban is végezhettünk volna, öt ponttal lehettünk volna gazdagabbak, de így is jó helyzetből várhatja a tavaszt az STK.”

A csapattal a feljutást kiharcoló 44 éves tréner szerint a Dubnicával vívott két meccs (0:2, 1:2) és a liptószentmiklósiak elleni idegenbeli első félidő jelentette a mélypontot a somorjaiak teljesítményében. „Ha pedig valamelyik találkozót meg nem történtnek nyilváníthatnám, akkor az a ružinái 90 perc lenne. Az a meccs merénylet volt a somorjai futball ellen” – háborgott még most is a 3:0-ra elvesztett, botrányos játékvezetés mellett lezajlott bajnokira gondolva Koník. Kellemesebb emléke szerencsére több akad. „A legjobban az utolsó fordulóban, idegenben a vágsellyeiek ellen játszottunk (2:0), a fiúk minden elképzelésemet megvalósították, és erőnlétileg sem volt problémánk. De kitűnően fociztunk Dunaszerdahelyen (0:0), Szencen (1:1) vagy Rimaszombatban (2:0) is.”

A csallóközieknek azért is volt nehéz dolguk, mert a játékosoknak munkahelyi elfoglaltságaik mellett kellett időt találniuk az edzésekre és a meccsekre – az STK focistái közül ugyanis (a Zsolnáról kölcsönvett gambiai Ali Ceesayt leszámítva) senki sem csak a futballból él. „ Nagyon jól, stabilan teljesített a kapus Péntek, a védelemben Pončák, a középpályán pedig Marušin vitte a prímet, de Pelegríny, Lezsaics és Mezovský is mindig hozott egy jó átlagot, Borbély Balázs pedig elképesztő profizmust vitt az öltözőbe – mondta Koník. – De lényegében a többi játékost is felsorolhatnám, mert kilencen szinte valamennyi találkozón pályára léptek.”

A (volt) tréner az egyéni teljesítményeket nem szívesen értékeli – a góllövés terén ez nehéz is lenne, mivel a házi gólkirály Ľubomír Mezovský is csak háromszor talált a hálóba, és összességében a somorjai 15 lőtt gól a második legkevesebb a mezőnyben. „Ez a helyzetkihasználás kérdése. Szinte minden meccsen volt 3–5 ziccerünk, ami kimaradt. Másrészt csatáraink megtapasztalhatták, hogy nem kapnak az ellenfelektől annyi teret, mivel ez már nem a III. liga” – mondta Koník.

Az alacsonyabb osztályba való visszatérés azonban Somorján szóba sem került. „Jó kiindulópont a nyolcadik hely, melyet, remélem, sikerül megtartani. A cél, hogy a tizediknél rosszabb semmiképp se legyen az STK idény végi helyezése” – mondta az Új Szónak Csutora Norbert klubelnök. Mindezt megvalósítani már a múlt hét végén kinevezett új vezetőedző, Libor Fašiang feladata lesz. A korábban a nagyszombatiaknál vagy a pozsonyi Slovannál is dolgozó szakember egy játékosra viszont már nem számíthat ebben. „Biztosan távozik tőlünk Marek Kopúň, aki személyes ok, egy jobb állásajánlat miatt tér vissza Trencsénbe. Két másik focistánknak pedig Corgoň ligás kérője van, de az ő sorsukról még nem született döntés” – tette hozzá Csutora. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?