Nem ültek el a balhék

Továbbra is sok a rendbontás a labdarúgó-Eb helyszínein, Lille-ben és Lyonban is voltak incidensek, a hatóságok összesen már 323 embert állítottak elő, 196-an vannak őrizetben.Randalírozás Lille-benAz angol válogatott tegnap Lens-ban játszott, ám szurkolóik szerdán Lille-ben, az orosz–szlovák mérkőz

Továbbra is sok a rendbontás a labdarúgó-Eb helyszínein, Lille-ben és Lyonban is voltak incidensek, a hatóságok összesen már 323 embert állítottak elő, 196-an vannak őrizetben.

Randalírozás Lille-ben

Az angol válogatott tegnap Lens-ban játszott, ám szurkolóik szerdán Lille-ben, az orosz–szlovák mérkőzés helyszínén randalíroztak. A rendőrség este mintegy 200 hangoskodó, randalírozó, oroszokat gúnyoló, kötekedő brit szurkolót igyekezett megfékezni a vasútállomás környékén, miután hangos robbanás hallatszott, és a huligánok palackokat kezdtek dobálni. Olyannyira elfajult a helyzet, hogy a rendőrség könnygázt, paprikaspray-t és hanggránátokat vetett be, hogy megfékezze a brit drukkereket. Az angolok nem sokkal éjfél után a francia győzelmet ünneplő helyiekre rontottak, így újból a hatóságok beavatkozására volt szükség.

A hatóságok összesen 27 embert vettek őrizetbe Lille-ben, voltak köztük oroszok is, akik a marseille-i zavargásokban vettek részt.

Késelés a fanzone-ban

Lyonban a szurkolói zónában került sor incidensre – egy belga és egy francia szurkoló megsérült, mert albán drukkerek késsel támadtak rájuk. Ez volt az első alkalom a torna során, hogy a rendőrségnek egy szurkolói zónában kellett beavatkoznia. Ehhez az UEFA kérésére volt szükség, amely a rendezvényt szervezi és amely felelős mindazért, ami a stadionokon és a szurkolói zónákon belül történik.

A franciát a combján, a belga állampolgárt pedig a fenekén érte egy késszúrás. A sebesüléseket két különböző ember okozta, akiket nem tudtak azonosítani a rendőrök. Ez arra utal, hogy legalább két kést be tudtak vinni a szurkolói zónába, ahol pedig fémdetektoros kapun kell átmenni minden belépőnek. Az incidens után nem állítottak elő senkit, de a későbbiekben sokkal szigorúbb lesz a motozás a kapuknál.

Kiutasított oroszok

Eközben 20 orosz drukker számára már véget ért a torna, kiutasították őket az országból. Köztük volt Alekszandr Sprigin, az Összoroszországi Szurkolói Egyesület elnöke, aki közölte, hogy fellebbezni fognak a határozat ellen.

A kiutasított oroszokat kedden Cannes közelében, egy szurkolói buszon vették őrizetbe, a szombati marseille-i rendbontások miatt. Az ügy diplomáciai bonyodalmat okozott: Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerdán szóbeli üzenetet intézett francia hivatali partneréhez, Jean-Marc Ayrault-hoz, Moszkvában pedig a külügyi tárca behívatta a francia nagykövetet.

Sprigin közölte, hogy a szurkolóknak két napjuk van a kiutasítási határozat megfellebbezésére, és kijelentette, hogy személy szerint semmilyen rendbontásban nem vett részt. Az érintetteket szabadlábra helyezték. Az egyesület elnöke „pokoli rendőri önkénynek” minősítette a történteket, kifogásolta a fogva tartás körülményeit, valamint azt, hogy az őrizetbe vettek között volt két nő és egy 63 éves ügyvéd is.

A francia belügyminisztérium közölte, országszerte összesen 323 embert állítottak elő az Eb kezdete óta erőszakos cselekményekért. Közülük 196-an őrizetben vannak, nyolcat letöltendő, hármat felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?