Nem szólt orvosainak

Budapest. Négy nappal a portugáliai férfi kézilabda-vb befejezése után kiderült, hogy a hatodik helyezett magyar válogatott egyik játékosának doppingtesztje pozitív eredményt hozott. Erről a Telesport csütörtök délben számolt be, a vétkes nevét nem közölték. Később kiderült, hogy Katzirz Dávid akadt fenn a vizsgálaton.

Budapest. Négy nappal a portugáliai férfi kézilabda-vb befejezése után kiderült, hogy a hatodik helyezett magyar válogatott egyik játékosának doppingtesztje pozitív eredményt hozott. Erről a Telesport csütörtök délben számolt be, a vétkes nevét nem közölték. Később kiderült, hogy Katzirz Dávid akadt fenn a vizsgálaton. A Dunaferr vb-újonc fiatalja nagy valószínűséggel az utolsó, oroszok elleni találkozón bukott meg az ellenőrzésen. Amirolid nevű vízhajtót használt, mivel gyakran bevizesedik a lába és ez nehezíti a járást, a futást és az ugrást.

Kovács Péter, egykori világválogatott átlövő, az MKSZ szakmai igazgatója az úgy nyilatkozott, hogy már beszélt a nemzetközi szövetség illetékeseivel, akik megerősítették: a hatodik helyezést és a vele járó ötkarikás indulási jogot nem veszítheti el Skaliczki László együttese. A sportág előírásai szerint ugyanis egynél több játékosnak kell fennakadnia az ellenőrzésen ahhoz, hogy az következményekkel járjon az egész csapat eredményére. Az később dől el, hogy az MKSZ kéri-e a B-próba elvégzését.

Katzirz játékjogát felfüggesztették. Kovács megjegyezte, ha a játékos szól a csapat orvosainak – mert azt elmulasztotta –, hogy milyen szert használ, és azok ezt jelzik az IHF doppingellenőrző bizottságának, akkor az legális eljárás lett volna, nem lehetne megbüntetni.

Világversenyen utoljára a magyarok közül Szanyi Andor és Csengeri Kálmán doppingolására derült fény: a két súlyemelő 1988-ban a szöuli olimpián használt tiltott teljesítményfokozót.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?