Nem ott folytatták, ahol vasárnap abbahagyták – csak döntetlenezett a DAC a kiesőjelölttel

dac

Krstovic és Kalmár góljaival már 2:0-ra vezetett a DAC Aranyosmaróton a labdarúgó Fortuna Liga péntek esti mérkőzésén, de a hazaiak megérdemelten döntetlenre mentették a találkozót.

Adrián Guľa vezetőedző mindössze egyetlen helyen változtatott a zsolnaiak elleni kezdőcsapaton, azt is kényszerűségből: a hetekre kidőlt Káčer helyét Sebastian Nebyla vette át a középpálya szívében.

Az utolsó előtti helyen álló aranyosmarótiakat új impulzus érte Ivan Galád vezetőedző kinevezésével, első meccsüket meg is nyerték a múlt héten.

Már az első néhány percben bebizonyosodott, hogy a dunaszerdahelyiek ezúttal nem a zsolnaiak elleni szebbik arcukat fogják mutatni, épp ellenkezőleg: a DAC játékára az egész első félidő során a rengeteg eladott labda, a hézagos középpálya és az elképzelés nélküli támadójáték volt jellemző. Guľa védencei mindössze kétszer veszélyeztettek az első 45 percben: Krstovic 10. percben leadott lövése erős volt, de nem különösebben veszélyes, majd közvetlenül szünet előtt az addig láthatatlan Veselovský lőtt mellé egy ziccert.

A túloldalon Petrášnak a mérkőzés elején akadt dolga, egyszer kellett bravúrral védenie. Egyébként a szerény képességű aranyosmarótiak a mezőnyben minimum egyenrangú ellenfelei voltak a sárga-kékeknek.

Az élvezhetetlen első félidő után a másodikban gyorsan előnybe került a DAC: Krstovic lefülelt egy átadást, meglódult és magabiztosan a hálóba lőtt – 0:1.

Guľa egyébként Kalmárt és Fazlagicsot is pályára küldte a második félidőre Nebyla és Gavrics helyett. A kapott gól után rákapcsoltak a hazaiak, az 54. percben a hosszú sarokra érkező Mondek csukafejese közvetlen közelről szállt mellé, majd szögletek sorát végezhette el a ViOn, így kapujához szegezve a DAC-ot.

Miután kijöttek a szorításból a vendégek, ismét Krstovic volt az, aki egy lövéssel veszélyeztetni tudott. De hogy Guľa továbbra sem volt elégedett a látottakkal, azt egy kettős cserével nyomatékosította: a kirívóan gyenge napot kifogó Veselovský és Szánthó helyett Ramadan és Blackman érkezett a pályára.

A lendületesebbé váló játék jót tett a DAC-nak:a 64. percben Krstovic szépen fordult le és passzolt Kalmárhoz, aki kihasználta, hogy nem fogták őt szorosan a védők, és lapos lövéssel mattolta Lukáčot.

0:2 után a DAC már gyakrabban meg tudta tartani a labdát mint 0:1-nél, de a hazaiak nem adták fel… A hajrához közeledve rá tudott kapcsolni a ViOn: a 79. percben egy szögletnél Petráš nem mozdult ki a gólvonalról, az őrizetlen Niarchosz pedig három lépésről a hálóba fejelt – 1:2. A szépítés után egy perccel harminc méterről, oldalról végezhetett el szabadrúgást a hazai csapat, Brenkus pedig óriási meglepetésre kapura küldte a labdát – Petráš ismét csúnyán elszámolta magát, a lövés a hálóban kötött ki – 2:2, két perc alatt elfogyott a DAC előnye.

Az utolsó percek ziccerek nélkül teltek, a DAC-nak meg kellett elégednie az egy ponttal a kiesőjelölt otthonában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?