Nem lesz új stadion Trencsénben

<p>A smeres városi képviselők nem szavazták meg, hogy Trencsén a leendő futballstadion alatti telkekkel beszálljon a stadionépítési projektbe, így a kormány pénzügyi támogatásával más település élhet.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Kútba eshet az új trencséni futballstadion felépítésének terve. Pedig a helyi klub többségi tulajdonosa 3,9 milliós befektetése mellett a kormány is – a stadionrekonstrukciós programján keresztül – 2,4 millió eurós támogatást nyújtott volna rá. Anyagiak hiányában a városnak csak a stadion alatti telkekkel kellett volna beszállnia a projektbe, de a trencséni képviselő-testület smeres többsége tartózkodott a szavazásnál.

„A smeres képviselőknek egyetlen kifogásuk sem volt, csak egyszerűen nem akarnak új stadiont Trencsénben. A saját kormányuk projektjét elutasító döntés nem a józan észről szól, hanem a személyeskedésről” – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Richard Rybníček, Trencsén polgármestere, utalva arra, hogy az AS futballklub főmenedzseri teendőit testvére, Róbert Rybníček tölti be.

A városnak 10%-os tulajdonrésze van a helyi futballklubban, az előkészített szerződés szerint az építendő stadion alatti telkeket 40 évre bérmentesen bocsátották volna az AS rendelkezésére. A tervek alapján az új aréna a régi helyére épülne, 10 500 fős kapacitással és olyan paraméterekkel, amelyeknek köszönhetően európai kupasorozatok csoportmeccseit vagy válogatott találkozókat is megrendezhetnének benne.

„Félek, hogy a döntés miatt elesünk a kormány dotációjától, mert erre más városok is sorban állnak, de a befektető is meggondolhatja magát, hatmillió euró nem hever csak úgy az utcán – jegyezte meg Richard Rybníček, aki szerint veszélybe került a trencséni foci jövője. – Az Európa ligás meccseinket Dubnicán vagy Zsolnán kellett játszanunk, mivel a stadionunk nem felel meg az UEFA előírásainak. Két éven belül pedig már Fortuna ligás összecsapások sem lehetnek itt. Eddig is csak azért kaptunk kivételt, mert szó volt a rekonstrukcióról. A városnak nincs 900 000 eurója arra, hogy felújítsa az arénát.”

A polgármester – aki a novemberi önkormányzati választásokon függetlenként, de a Smer támogatásával indul a posztért – az ügyben meg akarja szólítani a párt vezetését is. „Rendkívüli képviselő-testületi ülést hívok össze, hogy a városatyák értékeljék át döntésüket. Bár lehet, hogy az a cél, hogy a foci máshova, például Dubnicára költözzön” – tette hozzá Rybníček.

Utóbbi településen a városi hivatal elöljárójaként dolgozik Pavol Kubečka, aki ismét jelölteti magát trencséni városi képviselőnek. (SITA, šport, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?