Nem lephetnek meg minket

Német Szilárd a szlovák labdarúgó-válogatott legeredményesebb góllövője. Dušan Galis szövetségi kapitány azonban – a pozsonyi mérkőzéshez hasonlóan – a portugálok elleni mai, lisszaboni világbajnoki selejtezőn (20.45) is várhatóan a középpályán szavaz neki bizalmat.

Várhatóan a portugálok ellen is nagy teher nehezedik majd Németh Szilárd válláraTASR-felvételMit várhatunk ettől a találkozótól?

Remélem pontot, esetleg pontokat tudunk szerezni. Biztos, hogy nehezebb lesz, mint az otthoni mérkőzésen. Mivel azonban a portugáloktól mindenki csak győzelmet vár, talán előnyt tudunk kovácsolni ebből a lélektani teherből, és hazai pályán lepjük meg a selecaót.

Lisszabonban is elég lesz a pozsonyi mérkőzésen (1:1) nyújtott teljesítmény?

A hazai találkozón megmutattuk, a legjobbakkal is lépést tudunk tartani. Nem hiszem, hogy a portugálok meg tudnának különösebben lepni minket. Ha sikerül akkori teljesítményünkhöz még egy kicsit hozzátenni, biztos nem kell majd üres kézzel távoznunk az Ibériai-félszigetről. A következő, Luxemburg elleni meccsen a győzelem mellett, a gólok száma sem lesz elhanyagolható tényező.

Előny vagy hátrány számunkra, hogy Luis Figót visszakönyörögték a válogatottba?

Nehéz erre egyértelmű választ adni. A portugál keretet huszonkét képzett labdarúgó alkotja. Figo csak egy közülük. A Real Madrid középpályása természetesen sokat hozzátehet ellenfelünk játékához, de ez fordítva is igaz. Ma este majd kiderül.

Hatvanötezer szurkoló a lelátón. Nem retten majd meg a szlovák csapat?

Ettől nem félek. Sőt, éppen ellenkezőleg. A CSZKA Moszkva esete a Sporting elleni UEFA-kupa döntőjében (3:1) is bizonyítja, nem szabad előre megijedni. A nagy létszámú közönség még jobb teljesítményre ösztönöz majd minket, hogy megmutassuk, mi is tudunk futballozni. Mindannyiunk számára ünnep ez a találkozó.

Klubcsapata, a Middles-brough kikapott Lisszabonban. Itt lehet a bosszú ideje.

Én nem vonnák párhuzamot a két összecsapás között. Nekünk az UEFA-kupában hazai találkozón úszott el a továbbjutás, idegenben – a vereség ellenére – nem játszottunk rosszul, helyzeteink is voltak. Most egészen más a helyzet. Más csapatban, más játékosok mellett és ellen lépek pályára. A cél azonban változatlan. (sk)

Várható összeállítások

PORTUGÁLIA: Ricardo–Alex, F. Meira, J. Andrade, Caneira–Petit, Maniche–Figo, Deco, C. Ronaldo–Pauleta.

SZLOVÁKIA: Čontofalský–Zabavník, Varga, Petráš, Had–Németh Sz., Hanek, Hlinka, Karhan, Mintál–Jakubko. A mérkőzést az olasz Collina vezeti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?