Nem került két vállra a birkózás

<p>Dunaszerdahely. Adventi hangulatban zajlott a Dunaszerdahelyi Birkózóklub évzáró taggyűlése, melyen a szakvezetés a 2012-es eredmények tükrében értékelte ki s jutalmazta meg a klub legjobbjait, miközben Mikulás-csomag és dicséret minden gyerkőcnek jutott.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Amikor már úgy tűnt, hogy Csallóköz szívében két vállra kerül a helybeli sikersportág, a dunaszerdahelyi klub egykori kiválósága, Hakszer Roland vette a kezébe a karmesteri pálcát. A dinamikus sportember előbb menedzserként, majd klubelnökként vállalt főszerepet a megújhodásból.

A csillogó érmek vonzereje

„Nem nézhettem tétlenül, hogy Hakszer Tibor mindenesként lassacskán felaprózza erejét. Tibi ´bá kiváló szakember, neki az edzőteremben a fogások gyakorlásánál kell kamatoztatnia gazdag tapasztalatait. A támogatók felkutatásánál, meggyőzésénél, az irányító-szervező munkában, az adminisztrációban sikerült őt tehermentesítenem – mondta az új szereposztásról Hakszer Roland. – A munkamegosztásnak és további edzőnk, idősebb Gaál Attila szakértelmének is köszönhetően az utóbbi hónapokban nagyot javultak az eredményeink. A csillogó érmek, a sikerek hatására városunkban nőtt az érdeklődés a birkózás iránt. Napjainkban immár harminc fiatal, köztük öt lány gyakorol rendszeresen a Kodály Zoltán Alapiskola tornateremében. Novemberben hat kezdővel gyarapodott a létszám. Én azt vallom, előbb a figyelmet felkeltő eredményekre van szükség. Ezek birtokában jóval könnyebb érvelni a potenciális szponzoroknál. Egyértelmű, a kiváló eredmények felkeltették a közvélemény érdeklődését. Ezzel párhuzamosan a támogatók köre is bővült. Májusban sikerült új birkózószőnyeget vásárolnunk. Immár az országos válogatottnál is érdekeltek vagyunk. A szakági szövetség elnöksége ugyanis edzőnket, id. Gaál Attilát a kadett lányok felkészítésével bízta meg.”

A klubelnök úgy tartja, hogy a versenyzők és a szülők, a szakvezetők és a szponzorok egy nagy családot alkotnak. Időnként pedig a legutóbbi, családias légkörben zajló mérlegvonáshoz hasonló találkozóra is szükség van a kollektíva összekovácsolása érdekében.

A válogatottban edződött

„Egykor klubelnökünk felfelé ívelő pályafutását is egyengettem. A juniorok privigyei kontinensviadalán válogatott mezben is csatasorba állt. Akkoriban még nagy volt a konkurencia, hármas kvalifikációból harcolta ki a nevezést. A szőnyegen kemény, céltudatos versenyzőként futószalagon produkálta a győzelmeket. Pozitív tulajdonságait ma sportvezetőként kamatoztatja. Örülök, hogy köztünk van” – jellemezte a klub első emberét Hakszer Tibor, akit egyébként rokoni szálak fűznek egykori tanítványához.

„Sikerekben bővelkedő évet zárunk. Védenceink idén huszonkét hazai és külföldi megmérettetésen összesen ötvenkilenc érmet, köztük 16 aranyat, 24 ezüstöt és 19 bronzot szereztek. A korosztályos országos bajnokságokon a mieink közül négyen diadalmaskodtak. Kyparissi Vassiliki, Darvas Szimona, Bertalan Viktória és ifj. Gaál Attila elsősége mellett további négy ezüst- és két bronzérem született. Legeredményesebb lányversenyzőnk, Kyparissi Vassiliki pedig a katowicei korosztályos Európa-bajnokságon is csatasorba állt. A nyáron nagyszabású nemzetközi versenyt is szerveztünk”– summázta az idei sikereket id. Gaál Attila, a klub ambiciózus trénere, akinek a fia novemberben országos bajnokként került rivaldafénybe.

Kötöttfogásban is remekeltek

„Bősön az 53 kilós súlycsoportban lettem első. Méghozzá kötöttfogásban, pedig mi a szabadfogást gyakoroljuk” – büszkélkedett eredményével a szárnyait bontogató tehetség, ifj. Gaál Attila.

A klubvezetés különdíjjal jutalmazta a végéhez közeledő esztendő legjobbjait: Kyparissi Vassilikit, ifj. Gaál Attilát, Sárközi Gyulát és Hakszer Balázst. „Jó úton járunk, ha így folytatjuk, jövőre még több sikerben lehet részünk. Az új olimpiai ciklusban szeretnénk tovább népszerűsíteni sportágunkat, Dunaszerdahely hírnevét, gyarapítani éremkollekciónkat”– vázolta fel a jövőképet Hakszer Roland. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?