Nem inog az edző széke

Sorrendben harmadik bajnoki mérkőzésén sem tudott nyerni, másodszor kapott ki, és szombaton már otthoni környezetben sem bírt ellenfelével (Inter) a Slovan Duslo Šaľa női kézilabdacsapata. Mintha valami megakadt volna a nyolcszoros szlovák bajnok győzelmekre állított gépezetében. Ennek jártunk utána.

Hányszor rángatták így Flaska vállát? Egy időre most eltűnik a védők és a nézők szeme elől. Somogyi Tibor felvételeKovács László évtizedek óta a klub titkára, rögtön rátapint a mostani balsikerek okára. „Négy átlövővel vágtunk neki a bajnokságnak, belőlük ketten, Kollárová és Kormanová teherbe estek. Erre nem számítottunk. Maradt két ütőképes átlövőnk, és ez kevés a mai kézilabdában. Nyáron először arról volt szó, hogy Fečová távozása után két játékost veszünk erre a posztra. Aztán a klubvezetés a fiatalok szerepeltetése mellett döntött, ők azonban egyelőre nem érik el elődeik játéktudását.”

Hosszú távon tehát visszaüt, hogy a külföldre távozott Dubajová és Vlčková helyére sem igazoltak ugyanolyan képességű kézilabdázókat. „Ez a fő gondunk. Előtte hosszú évekig az volt a gyakorlat, hogy ha elment egy játékos, kettőt vettünk helyette. Mindig Szlovákia legjobbjaiból válogattunk” – avat be a játékosigazolási szokásaikba. Most nem érkezett erősítés, hanem a fiatalítás útjára léptek. „Az is elhangzott: nem baj, ha nem leszünk bajnokok, csak kapjon lehetőséget az utánpótlás. Most úgy néz ki, hullámvölgybe kerültünk, bár az utóbbi két bajnokin elszenvedett vereségben a játékosok is ludasak, mert nem küzdöttek eleget, nekem úgy tűnt, mintha nem érdekelte volna őket a mérkőzés.”

Gyakori húzás ilyenkor az edző menesztése. Darina Braunová második éve vezeti a csapatot, leváltásában Kovács László nem lát fantáziát. Ő azt vallja, ha már szakvezetőt változtatnak, az idény végén tegyék. Szerinte a mostani helyzetben sem inog Braunová széke.

Ma Olomoucban a WHIL legjobb cseh csapatához látogat a Duslo. Egy újabb vereség után sem keletkezhet pánikhangulat, mert a hét végén oroszországi kupafeladatok várnak a mátyusföldiekre. „Bárhogy végzünk Morvaországban, folytatjuk tovább a szlovák-cseh bajnokságot. Jelenleg a Hypo mögött másodikok vagyunk, egy pont az előnyünk a szlovák ligában, s arra törekszünk majd, hogy a négyben maradjunk.” Közben azonban erősítés után néznek a rájátszásra: Hrčková hamarabb befejezi a dániai bajnokságot és Dubajovát is megpróbálják hazacsalni Németországból. Másodikligás játékosok is szóba jöhetnek, s a Dunaferr szintén adhat kölcsön néhány hónapra nekik valakit. Rövidesen kiderül. Kell az erősítés, mert az időközben visszatért Flaska mégis a műtőasztalra kerül(t).

Lemondták a vendéglátó jogát, így szombaton és vasárnap Volgográdban állnak ki az Akva ellen az EHF Kupa negyeddöntőjében. A vágsellyei csapat formája miatt tán a legrosszabbkor jön ez a kupaszereplés. Anyagilag jól járhat a klub, de nem sok öröm vár a játékosokra, hiszen az orosz válogatott gerincét alkotó együttessel találkoznak. Kétméteres beálló, hatalmas átlövők, táncolhat Koday és Haris a kapuban. Ki tudja, talán mégiscsak jól döntött a klubvezetés, megvédi szurkolóit egy hazai kiütés látványától. „Volgográdban arra törekszünk, hogy ne kapjunk ki tíz-tizenöt góllal. Nincs más célunk, mint a tisztes helytállás” – fejezi be a tapasztalt klubtitkár.

Flaska két műtét között

Pozsony/Pered. Szombaton még bajnokit játszott az Inter ellen, hétfőn már artroszkópikus beavatkozáson volt a fővárosban a peredi Flaska Mónika, a Duslo válogatott szélsője. Egy hónapja elhitte, hogy rendben van a válla, és nem lesz szükség műtétre. Elkezdett edzeni, majd játszani. Mikor alaposabb megvizsgálták, kiderült, hogy izom- és szövetszakadása is van. „Csütörtökön még egyszer a műtőasztalra kerülök, csavarokat raknak a vállamba, felépülésem, visszatérésem távlatai még bizonytalanok.” (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?