Nem hosszabbít szerződést Schumacherrel a Mercedes

Berlin/Woking |

<p>A Forma-1-es Mercedes istálló nem hosszabbítja meg a hétszeres világbajnok, 43 éves Michael Schumacher idény végén lejáró szerződését. A csapat a 2008-as vb-győztes brit Lewis Hamiltonnal kötött három évre szóló megállapodást.</p>

Schumacher F1-es pályafutása így a november 25-én sorra kerülő, szezonzáró Brazil Nagydíjjal véget érhet, igaz, azt még nem lehet tudni, hogy a német pilóta egy másik istállónál versenyezne-e jövőre. "Ez egyelőre még nem téma" - nyilatkozta ezzel kapcsolatban Sabine Kehm, Schumacher menedzsere.

A McLaren pénteki közleményében azt írta, Lewis Hamiltont a jelenleg a Sauber alkalmazásában álló Sergio Perez váltja jövőre. A brit istálló ugyanakkor nem közölt részleteket a mexikói pilóta szerződésével kapcsolatban, csak annyit írt, több évre szóló megállapodást köt Perezzel.

Schumacher 2009 decemberében - három év szünet után - jelentette be visszatérését. Az elmúlt közel három évben két alkalommal alakított igazán emlékezeteset a Mercedes volánja mögött: az idei Monacói Nagydíjon megnyerte az időmérő edzést, majd az Európa Nagydíjon harmadikként ért célba, ez volt az egyetlen dobogós helyezése visszatérése óta.

"Három csodálatos évet töltöttem a Mercedesnél, de ezek az esztendők sportszakmai szempontból nem úgy alakultak, ahogyan azt mindannyian szerettük volna" - idézte a Mercedes közleménye Schumachert. "Lewisnak és az egész csapatnak minden jót kívánok, egyúttal mindent köszönök az istálló tagjainak. Mostantól a következő versenyre koncentrálok."

A Forma-1 történetének legsikeresebb versenyzője 1991 és 2006 között 250 futamon indult, 91-szer nyert, 154 alkalommal állt a pódiumon, 68-szor indult az első rajtkockából, s 76-szor futotta meg a leggyorsabb kört. A Benettonnal 1994-ben és 1995-ben kétszer, a Ferrarival 2000 és 2004 között ötször nyert vb-t. Visszatérése óta 52 GP-n állt rajthoz, monacói pole pozícióját egy büntetés miatt elvették tőle, egyetlen dobogós helyezése mellett szintén egyszer futotta meg versenyben a leggyorsabb kört.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?