Nem csak a vb a tét

Győr |

<p>Semmi és senki nem zavarja a magyar női kézilabda-válogatott felkészülését a németek elleni mai (17.30) világbajnoki selejtező-visszavágó előtt.</p>

Görbiczéknek kétgólos hátrányt kell ledolgozniuk a továbbjutáshoz, amely most különösen fontos: csak a brazíliai vb-ről lehet kijutni a 2012-es londoni olimpiára.
Langauf István technikai vezető elmondta: tegnap este edzett utoljára az együttes a találkozónak otthont adó győri sportcsarnokban, és jelenleg együtt van a teljes, 18 fős keret. Mátéfi Eszter szövetségi kapitány - mivel most nem kell utazni - ráér közvetlenül a mérkőzés előtt kijelölni azt a 16 főt, akikre számít. (Az első balingeni összecsapásra a harmadik számú kapus, Pastrovics Melinda, valamint a beállós Mayer Szabina nem utazott el.) Ma délelőtt még egy videózás és pihenés vár a játékosokra.
Pálinger Katalin levonta a tanulságot a számára nem túl fényesre sikeredett odavágóból: „Kicsit tompa voltam akkor. Nagyon akartam, a bemelegítésnél túlhajtottam magam, le is kellett ülnöm a végén. Utána pedig sajnos nem sikerült felpörögnöm, és kicsit túl is gondolkodtam a meccset - vallotta be töredelmesen a válogatott első számú kapusa. -Tisztában vagyok azzal, hogy többet kell ma nyújtanom, és azzal is, hogy képes vagyok rá. De ugyanígy az egész csapatban van még tartalék védekezésben és támadásban is, és ezt hazai pályán meg is mutatjuk.“
A németek tegnap délután érkeztek meg Győrbe. Heine Jensen német szövetségi kapitány még az elutazás előtt kifejtette: meg kell védeniük az első találkozón szerzett kétgólos előnyt (26:24), máskülönben a vb mellett a londoni olimpiáról is lemarad együttese. „Most csak azzal foglalkozunk, hogy kivezessük a csapatot a brazíliai vb-re. Én magam 120 százalékig összpontosítok a feladatra, de így van ezzel minden játékosom és az edzői stáb is“ -mondta a 34 esztendős dán szakember, akivel márciusi kinevezése óta még veretlen a német gárda (3 győzelem, 1 döntetlen). Hozzátette: ismét a legerősebb csapatát tudja kiállítani a győri összecsapásra, a sérültek rendbe jöttek.
Az oda-visszavágós vb-selejtezőt kuparendszerben rendezik, vagyis számíthat az idegenben lőtt gólok száma is, és ha így sem lehet eldönteni, ki a jobb, egyből következnek a hétméteres dobások.
A meccset élőben közvetíti az m1 és a Magyar Rádió, valamint a magyar szövetség médiapartnere, a SportKlub. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?