Nem a döntés bántja, hanem az, ahogyan közölték

<p>Négy és fél év után elhagyja a somorjai női kosárlabdaklubot Suja Tímea. A szezon közbeni meglepő váltásról, távozása körülményeiről telefonon nyilatkozott lapunknak a 30 éves irányító.</p>

OROSKY TAMÁS

A somorjai klub menet közben szerette volna csökkenteni fizetesét, amibe ön nem ment bele. Mivel indokolták a kurtítást?

Indokolni nem tudták, ami furcsa volt. Ezért is voltam úgy, hogy ilyen körülmények között nem akarom folytatni. Kardos Károly főmenedzser úr állandóan csak azt hajtogatta, hogy nincs annyi pénze. Ezt megértettem volna, hogyha tényleg mindenkinek csökkentették volna a fizetését, nem csak nekem. Az idei szezonra is érkezett két új légiós a csapatba, hogyha őrájuk van pénz, rám meg nincs, akkor fizessék meg őket, rám valószínűleg nincs szükség. Kardos úr hajthatatlan volt, s hiába kérdeztem a valódi okot – mert nagyon kevés pénzről van szó –, nem tudott rá válaszolni.

Nagyságrendileg milyen összegről van szó?

Nagyjából 25%-os csökkentés lett volna. Vannak játékosok, akik sokkal többet kerestek nálam. Soha nem tartoztam a legjobban fizetettek közé. Kevesebbet kaptam, mint ami teljesítményem alapján járna, de hazai voltam, így nekem mindig kevesebb jutott, de az nem fair, hogy most csak nekem vigyék le a juttatást.

Már a szerződését is felbontották?

Igen, múlt szombaton, de ezen a téren sem akart semmiben sem engedni a főmenedzser. Még azt sem fizette ki, amit leedzettem, és azt is feltételül szabta, hogy az esetleges új klubom színeiben nem léphetek pályára a somorjaiak ellen. Én ebbe nem akartam belemenni, erre ő azt felelte, hogy akkor az se érdekli, ha a szezon végéig fizetnie kell, még ha nem is fogok játszani. Mondtam, hogy ezt így nem lehet, hogy normálisan meg kell beszélni a dolgokat. Végül megegyeztünk, hogy ha átigazolok az iglóiakhoz, aláírja a papírokat, de nem játszhatok az ŠBK ellen.

A tavalyelőtti bronzérmes gárda már meg is kereste önt?

Az iglóiak minden évben érdeklődtek irántam, most is beszéltünk, de még semmi biztosat nem tudok mondani. Egy másik lehetőség, hogy elmegyek a férjem után Rózsahegyre. (Juraj Suja a csapat vezetőedzője – a szerk. megj.)

A csapattársai mit szóltak a történtekhez?

A csajok azt mondták, hogy mellettem állnak. Nagyon csalódottak voltak a távozásom miatt, egypáran majdnem elsírták magukat. Nem akarom magamat dicsérni, de szerintem szükség van egy osztogatóra, én pedig elég stabil alapjátékosa voltam a csapatnak. Lehetett is látni az előző két meccsen az iglóiak (60:61) és a pöstyéniek (58:95) ellen is, amikor már nem játszottam, hogy hiányzok, játékban és emberileg is. Stanislav Onuška vezetőedző is azt mondta, hogy ebben nincs benne a keze, és nagyon bánja, hogy így alakult. Őt is hagyták másfél hónapig dolgozni, aztán amikor elkezdődött az idény, belenyúlnak a csapatba. Ő sem érti ezt a döntést. Az utánpótláscsapatoknál dolgozó Diósi Albert tanár úr próbált volna megoldást találni, de Kardos úrnak ez nem volt érdeke.

Milyen érzésekkel hagyja ott a somorjai klubot?

Respektálom a döntést. Mondtam Kardos úrnak, hogy nem fogok haragudni, mert ez egy normális dolog, hogyha nem akarunk együtt dolgozni, akkor azt meg kell mondani, de a mód, ahogyan ezt velem közölte, bánt egy kicsit. Ha ilyesmi merül fel, akkor ezt augusztusban kell intézni, amikor elkezdődik a felkészülés. Augusztusban még azt mondta, minden rendben, de most, amikor fizetni kéne, nem fizet. Ez nem így működik. A kosárlabda mellett van munkám, abból élek, de akkor is bánt a dolog. Mondtam Diósi úrnak, aki kiskoromtól kezdve irányított, hogy nem akarok a főmenedzser miatt veszekedni vele. Nem zárom ki, hogy visszajövök még Somorjára játszani. Ennek lehet, hogy így kellett lennie. Lehet, hogy sok volt ez a négy és fél év, és változásra volt szükségünk. Jót is tehet, hogy különválnak útjaink, mindenki kipiheni magát, és egy idő után talán jobb rálátásunk lesz arra, miért is történt ez az egész.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?