Nehéz lesz feltörni a lett védelmet

<p>Két nap pihenő után ma (19.15) Lettország vár a szlovák jégkorong-válogatottra a finn–svéd közös rendezésű világbajnokságon.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A szlovákok eddig két győzelemmel (6:2 a franciák, 3:2 a németek ellen) és egy vereséggel (0:2 Finnország ellen), hat ponttal állnak a csoportban, és sorsuk a saját kezükben van. Hogy ez továbbra is így maradjon, ahhoz ma este a letteket, holnap délután (15.15) pedig a papíron szintén gyengébb képességű osztrákokat is le kellene győznie Vladimír Vůjtek védenceinek.

A szövetségi kapitány nem tervez változtatásokat a csapatban. „Minden sorunk nagyjából egyforma szinten van, egyszer az egyik, máskor a másik ötös viszi a prímet. Nem az egyéni teljesítményt nézzük, hanem az egész gárda pontjait együttesen” – mondta a cseh szakember.

A letteknél ez a számolás nem tartana soká: a baltiak eddig mindhárom mérkőzésüket elveszítették a vb-n: az oroszoktól 6:0-ra, az amerikaiaktól 4:1-re, az osztrákoktól pedig 6:3-ra kaptak ki. Kanadai szövetségi kapitányuk, Ted Nolan tisztában van vele, hogy a kiesés elkerülése érdekében el kell kezdeniük pontokat szerezni. „Nagyon nehéz lesz megőrizni tagságunkat az elitben, de még nincs vége a tornának” – buzdította csapatát Nolan.

A szlovákok ezért arra számítanak, hogy zártan védekező, agresszív, az ellentámadásokra építő csapattal találkoznak ma este. „Minél hamarabb feltörjük a védelmüket, annál könnyebb dolgunk lesz” – vélekedett Branko Radivojevič. Véleményét az a Tomáš Surový is osztja, aki a 2010/11-es idényben épp a Dinamo Riga légiósa volt. „Keményen küzdő, összeszokott gárda a letteké, már régóta játszanak hasonló összetételben. Nagyon nehéz meccs vár ránk. Jól, a saját rendszerünk szerint kell játszanunk a védelemben, és többször fel kell törnünk az ő defenzívájukat, hogy elveszítsék abba vetett hitüket, hogy jó eredményt érhetnek el ellenünk” – nyilatkozta az idén a prágai Levben szerepelt Surový.

A két válogatott utoljára 2010-ben találkozott egymással, akkor mindkét szakolcai felkészülési mérkőzést a lettek nyerték (3:4, 0:2). Összességében azonban a szlovákok számára kedvező a mérleg: 21-szer nyertek, 14-szer pedig döntetleneztek a négy vereség mellett. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?