Negyvenen Rózsahegyen

Trencsén/Rózsahegy. Szerdán újabb két élvonalbeli labdarúgócsapat kezdte el a felkészülést a tavaszi idényre. Mind a Trenčín, mind pedig a Ružomberok hazai környezetben gyakorol.

AS TRENČĺN. Az ötödik helyen tanyázó trencséniek Anton Jánoš vezetőedző irányításával készülnek a visszavágó sorozatra. Már az első tréningen jelen volt a két új szerzemény, Ondrej Číž (Žiar) és Suchánek László (Artmedia Bratislava), akik júniusig vendégjátékosként szerepelnek majd az együttesben. Vladimír Majsniar, aki nagy csalódást okozott, a cseh II. ligában szereplő Vítkovice gárdájában folytatja pályafutását. A szakvezetők azt is elárulták, hogy hamarosan újabb futballistákat igazolnak. Az első előkészületi meccset január 11-én Szencen játsszák a trencséniek, s ezen a találkozón nem kevesebb, mint tíz játékost tesztel majd Anton Jánoš edző. Január végén egyhetes tátrai edzőtáborozásra utazik a csapat. A napokban eldőlt, hogy elmarad a ciprusi portya, e helyett egyhetes szenci alapozásra kerül majd sor február közepén. A trencséni stadion közelében tavasszal tréningpályákat építenek, a kiadások meghaladják a 15 millió koronát.

MFK RUŽOMBEROK. A negyedik rózsahegyiek is hazai környezetben kezdték a téli alapozást. Az Ivan Hucko–Juraj Jarábek edzőpáros negyven játékost próbál ki a közeli napokban. Vladimír Helbichnek lejárt a szerződése, s a klubvezetés elbúcsúzott tőle. Ezen kívül hiányzott még a sérült Marián Kurty, Radoslav Kráľ és Matej Šavol kapus. Roland Števko (nem igazolta le a spanyol II. ligás Teneriffe) és Marián Had (az Olomouccal tárgyal) is ott volt az első gyakorláson. Három újoncot tesztelnek a szakvezetők, Kotryst (Ostrava), Hájovskýt (Poštorná) és Schmidtet (Lokomotíva Trnava). A rózsahegyiek célja, ugyanúgy, mint tavaly, a 3. hely megszerzése. Most is jobbára hazai környezetben, műfüves pályán készülnek majd. Az első barátságos meccsre január 15-én hazai környezetben kerül sor, az ellenfél az éllovas ligeti gárda lesz. Pár nappal ezután Csehországba utaznak, ahol a Slovácko, majd pedig a Drnovice ellen mérkőznek. (s, zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?