Négymeccses eltiltás után triplázott a nyékvárkonyiak ásza

régiófoci
Nyékvárkony |

Nagypénteken hengereltek a házigazda nyékvárkonyiak, akik 7:1 arányban győzték le a királyfiakarcsaiakat a dunaszerdahelyi területi labdarúgó-bajnokság AG Sport (VII.) ligájának 19. fordulójában. 

„Számunkra ezen a napon minden ideálisan alakult. Jó volt az idő, jó volt a pálya talaja, színvonalas, találatokban bővelkedő focielőadás szemtanúi voltak a nézők. Már az első félórában dűlőre vittük a dolgot. A 26. percben 4:0-ra vezettünk, 5:0-s állásnál fordultunk. Az aktuális bajnoki évfolyamban másodízben fektettük két vállra a jó játékerőt képviselő királyfiakarcsaiakat. A lendület, a hozzáállás, a focitudás döntő tényezőnek bizonyult. Fontosnak tartom, hogy a két idegenbeli kisiklás nem törte meg a fiúkat, fejben hamar összekapták magukat. Egyébként bátyám, Kósa Dávid mesterhármassal járult hozzá a sikerhez” – nyilatkozta az ünnepnapi focigáláról Kósa Mihály, a hazaiak játékosedzője. 

A házigazdák gólfelelőse hosszabb kényszerpihenő után tért vissza a kezdőcsapatba. 

„Tavaly ősszel, a gelleiek elleni hazai összecsapáson két sárga lapot követően a pirosat is begyűjtöttem. Az irányító szövetség fegyelmi bizottsága négymeccses eltiltással sújtott. Tavaly november 4-től idén március végéig nem játszhattam bajnokit. Természetesen a kényszerpihenő alatt is becsületesen edzettem, készültem a tavaszi idényre. Örülök, hogy elkaptam a fonalat, s klasszikus triplával tértem vissza. Úgy rémlik, 22 perc leforgása alatt még nem szereztem mesterhármast. Egyébként a góllövés a feladatom. Az eredményességhez a társak is nagyban hozzájárultak. Köszönet érte. Remélem, a folytatásban tovább gyarapítom góljaim számát” – fogalmazott a nyékvárkonyiak házi gólkirálya, aki a bajnoki idényben 15 találatnál tart. 

A csallóközi nagyközséget képviselő kollektíva 41 ponttal a tabella harmadik helyén tanyázik. Gólgyártásban, 59 találattal viszont a mezőny legjobbja. Ősszel egyébként vendégként 9:2-re hengerelték le az ekecs-apácaszakállasiakat. A gólzáporos párharc érdekessége, hogy a győztes csapatban a Kósa fivérek, a kapuban tüsténkedő Balázs, valamint a két mezőnyjátékos, Dávid és Mihály hét találattal járultak hozzá a sikerhez. A napjainkig lejátszott 19 bajnokiból csupán egy találkozón, a szentmihályfaiak otthonában lejátszott tavaszi nyitányon voltak gólképtelenek Kósa Mihály védencei, akik tavasszal idegenben még nem szereztek pontot. 

„A királyfiakarcsaiak elleni diadalunk után visszatért a fiúk önbizalma. Itt az ideje, hogy vasárnap délután az alistáliak otthonában pontokat zsákmányoljunk” – fogalmazta meg az elvárást a nyékvárkonyiak sikerkovácsa.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?