Negyedszer bajnok a Győri ETO

MÉSZÁROS GYÖRGYHárom piros lap, egy tizenegyesgól, egy törött láb – ez a mérlege a labdarúgó NB I 27. fordulójában játszott Győri ETO–Ferencváros (1:0) mérkőzésnek.

MÉSZÁROS GYÖRGY

Három piros lap, egy tizenegyesgól, egy törött láb – ez a mérlege a labdarúgó NB I 27. fordulójában játszott Győri ETO–Ferencváros (1:0) mérkőzésnek. Az ETO győzelmének köszönhetően negyedszer lett bajnok, harminc év után örülhet újra az első helynek.

A mérkőzés előtt majdnem telt ház, közel 14 ezer ember fogadta kitörő örömmel, hogy a Debrecen legyőzte a Videotont. Az ETO-nak és a Fradinak is kedvezett ez az eredmény. Így a Győr bajnok lehetett, a Fradi pedig közelebb kerülhetett a kupaszerepléshez.

Meglepő módon azonban nem a bajnokesélyes játszott jobban, közel félórát kellett várni az első győri helyzetre, addig a Fradi irányított, több lehetőséget alakított ki. A játék képe Trajkovics veszélyes fejese után sem változott, az FTC rohamozott többet, igaz, az ETO-nak is akadtak ígéretes helyzetei, a pihenőre mégis gól nélkül vonultak a felek.

A szünetben a szombaton Bajnokok Ligáját nyerő győri női kézilabdacsapatot köszöntötték. A lányok tettek egy kört a pályán a kupával, majd Vincze Ottó gyorsan eljegyezte Görbicz Anitát, noha ezt a tribünről egyáltalán nem lehetett látni, és a hangosbemondó sem számolt be róla. Biztos titokban akarták tartani.

A második félidő hozta meg az izgalmakat. Az 59. perc rögtön egy pirosat és egy tizenegyesgólt. Mindkettőt a Fradi kapta. Főszereplők: Alempijevics (piros), Völgyi (gól), 1:0 a hazaiaknak. Két perc múlva megint Völgyi került a középpontba, a változatosság kedvéért most ő kapott piros lapot. A hajrára már csak kilencen maradtak a hazaiak, a cseh Střeštík hátulról buktatta Leonardót, egyből villant a piros. Csúnya belépő volt, a Fradi brazilja súlyos lábtörést szenvedett. A Ferencváros ezután fölényben játszott, sőt a kapufát is eltalálta, de egyenlíteni nem tudott.

Alig hangzott el a hármas sípszó, a győri szurkolók már a pályán ünnepelték a játékosaikkal a megszerzett bajnoki címet. A vérmesebbek nemcsak fotókat és videókat készítettek, hanem saját kezűleg szabadították meg a kedvenceiket a felszerelésüktől.

Fantasztikus hétvégét zárt a Győr, két trófea két nap alatt. A kézilabdás lányok célja a BL-címvédés, de vajon meddig jut a futballcsapat a Bajnokok Ligája-selejtezőben? A Fradi elleni meccsből kiindulva nem messze.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?