Négy pont hiányzik az elégedettséghez

<p>A vágsellyei női kézilabdacsapat a hatodik helyen zárta a cseh–szlovák bajnokság (WHIL) alapszakaszát. A szombaton rajtoló szlovákiai playoffban a Partizánske lesz a Duslo ellenfele a döntőbe kerülésért.</p>

OROSKY TAMÁS

15 győzelem, 1 döntetlen, 8 vereség – így fest a vágsellyeiek mérlege a WHIL alapszakasza után. A hatodik hely azt jelenti, hogy a hazai csapatok közül egyedül a nagymihályiak tudták megelőzni a Duslót. „A keletiek mellett az első helyen végző cseh Most és a Poruba lehetőségeivel nem vehetjük fel a versenyt. A második hármas, melybe rajtunk kívül a Veselí és a prágai Slavia tartozik, viszont nagyon kiegyenlített – mondta lapunknak Tomáš Kuťka, a vágsellyei csapat vezetőedzője. – Két fölösleges vereségünk volt, a szenciek (29:27) és a Písek (27:25) gárdája ellen elhullajtott négy ponttal rögtön az első hármas mögé ugorhattunk volna a táblázaton.”

A 63 éves tréner szerint a vágsellyeiek megfiatalított csapata még nem mindig képes egyszerre jól és eredményesen is játszani. „Ha rosszul kézilabdázunk, akkor biztosan elvesztjük a meccset, de ha jól, akkor nem feltétlenül tudunk győzni. Elég csak a Veselí, a Most vagy a Poruba elleni találkozókra gondolni, amikor megmutatkozott a fiatalok tapasztalatlansága – magyarázta Kuťka. – A tabellán ez kevéssé mutatkozik meg, de a lányok sokat fejlődtek tavaly nyári érkezésem óta. A klub jó úton jár, nem igazol idegenlégiósokat, és leginkább környékbeli fiataloknak ad lehetőséget. Ezt a törekvést szurkolóink is értékelik, kellemes meglepetésünkre ugyanis mintegy 300-zal nőtt az átlagos nézőszám a hazai meccseinken.”

A drukkerek lelkesedése nem véletlen, a vágsellyeiek hazai pályán csak egyetlenegyszer, a zárófordulóban szenvedtek vereséget a favorit Mosttól (emellett a nagymihályiak tudtak pontot szerezni a Duslo otthonában egy 27:27-es döntetlenért). A csapat sokat köszönhet Simona Szarkovának, aki 155 találatával a harmadik a WHIL góllistáján, a labdaszerzésből induló gyors lerohanásokból pedig az egész bajnokságban Lucia Súkenníková (52) és Lucia Bérešová (50) szerezte a legtöbb gólt. „De a többi fiatal is kiveszi a részét a játékból, s így modern kézilabdát mutathatunk be” – tette hozzá Kuťka.

Az edző azonban óva int a túlzott elbizakodottságtól a már szombaton kezdődő szlovákiai playoff első fordulójában: „Igaz, hogy a szezon mindkét meccsén, 26:22-re és 34:20-ra legyőztük a Partizánske csapatát, és kétszer a felkészülés során is megvertük őket, de elég csak a tavalyi rájátszásra gondolni, amikor szintén ellenük játszottunk a döntőbe kerülésért, és a sorozat 3:1-es végeredménye ellenére kétszer is hosszabbításban dőlt csak el a meccs. Nem szabad lebecsülnünk az ellenfelet, és akkor remélem, hogy bejutunk a döntőbe.”

A három győzelemig tartó sorozat időpontjai: április 13., 14. (Vágsellye), április 20., 21. (Partizánske), április 24. (Vágsellye).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?