NB I: Nem csökken a Fradi előnye a Vidivel szemben

MTK

A Ferencváros újabb győzelmével megint tett egy lépést a 30. bajnoki címe felé. Ugyan a Vidi is nyert, de hét fordulóval a bajnokság vége előtt a zöld-fehérek továbbra is nyolcpontos előnnyel álltnak a tabella élén.

Bedarálták a Kisvárdát

A Fradi Kisvárdára utazott, ahol általában mindig szoros mérkőzéseket játszik. Nem volt ez másképp most sem, a kiesés ellen küzdő újonc ugyanis rendesen megnehezítette a bajnoki címre törő ellenfele dolgát. Az első félidőben mindkét csapat szerezhetett volna gólt, de ekkor még kimaradtak a helyzetek, majd a második játékrész legelején Mikalaj Signyevics közelről betalált a várdai kapuba. A 60. percben pedig végleg eldőlt a mérkőzés sorsa, mivel Lukjancsuk kiállítását követően a Fradi emberelőnybe került. Szergej Rebrov szerint a Kisvárda elfáradt a második félidőre.

„Ezúttal is nehéz mérkőzést játszottunk a Kisvárda ellen. Elégedett vagyok azonban, hiszen megérdemelten szereztünk három pontot. A Kisvárda nagyon jól védekezett az első félidőben, talán emiatt is fáradt el egy kicsit a másodikra. Ennek köszönhetően is sikerült több helyzetet kialakítanunk. Ami Bödét illeti, ő egész héten nem edzett, azért nem volt a keretben – mondta a Fradi ukrán edzője.

Ismét Pátkai volt a nyerőember

A Vidinek mindenképp nyernie kellett ahhoz, hogy ne nőjön tovább nyolcpontos hátránya vetélytársával szemben. Tőzsér Dániel góljával azonban a Debrecen szerzett előnyt, és még negyedórával a vége előtt is a Loki állt nyerésre. A hajrában azonban a fehérváriak hét perc alatt megfordították a mérkőzés állását, és végül begyűjtötték a három pontot. Érdekesség, hogy a győztes találatot az a Pátkai Máté szerezte, aki egy héttel korábban a Horvátország elleni Eb-selejtezőt is eldöntötte.

Kiütötték a felcsútiakat

Az utolsó helyen álló és ráadásul anyagi gondokkal küzdő Haladás meglepően sima, 3:0-s győzelmet aratott a szintén kiesés ellen harcoló Puskás Akadémia ellen. A szombathelyiek azonban még így is nyolcpontos hátrányban vannak a bennmaradást jelentő 10. helytől. Horváth Ferenc érthető módon nagyon elégedett volt a meccs után.

„Nagyon jól futballozott a csapat, mindenki  százszázalékosan odatette magát. Nem volt szó pénzről és semmi olyasmiről, ami az elmúlt időszakban téma volt. A játékosok kimentek a pályára, és az életüket adták azért, hogy megnyerjék a mérkőzést. A Puskás Akadémiának semmi esélye nem volt – értékelt a Haladás vezetőedzője.

Érdekes

A forduló nyertese: Rui Pedro (Haladás)

A Ferencvárostól érkezett portugál kölcsönjátékos egyértelműen erőssége a sereghajtónak. A támadó középpályás ezúttal is csapata legjobbja volt és két góllal járult hozzá a Puskás Akadémia 3:0-s legyőzéséhez.

Érdekes

A forduló vesztese: Budapest Honvéd

Supka Attila csapata az elmúlt fordulókban elég rapszodikusan szerepelt (5 meccs, 2 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség). Ezúttal Mezőkövesden sikerült megszerezniük a vezetést, de a hazaiak három találattal válaszoltak, így pont nélkül maradtak a kispestiek. A Honvéd így egyre inkább távolodik a dobogótól.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?