NB I: Gerivel sem támadt fel a Diósgyőr

Fradi

Tetemes előnnyel vonulhat téli szünetre az éllovas Ferencváros, amely a hétvégén a Budafok ellen sem hibázott. Lejátszották az őszi idény utolsó teljes NB I-es fordulóját.

Feltette az i-re a pontot a Ferencváros: a bajnoki cím kiharcolása és a BL-csoportkörbe jutás után a zöld-fehérek veretlenül tudták le az őszi szezont, és úgy vonulhatnak téli szünetre, hogy egy meccsel kevesebbet játszva is kilenc pont az előnyük a fehérváriakkal szemben. 

Erős Fradi-védelem

A Fradi ráadásul őszi rekordot is döntött: amióta ilyen formátumban zajlanak az NB I küzdelmei, egyik csapat sem kapott ilyen kevés gólt (hetet) fél szezon alatt. 

Szombaton azonban meglepően nehéz dolga akadt Rebrov csapatának az újonc Budafok ellen. A Fradi Lovrencsics Gergő góljával és Haratyin büntetőjével 2:0-ra elhúzott, de a budafokiak Zsóri Dániel révén 15 perccel a mérkőzés vége előtt szépítettek, és végül alaposan megszorongatták a nagy esélyes éllovast. A Budafoknak különösen jót tett volna az egy pont, mivel az ígéretes kezdés után az utóbbi hetekben egyre lejjebb csúszott a tabellán, jelenleg már csak a kilencedik helyen áll. 

Formán kívül a Paks

Pakson szintén egyre rosszabb a helyzet, a néhány hete még dobogós Bödéék ezúttal az MTK otthonában szenvedtek 3:1-es vereséget, ráadásul elveszítették egyik kulcsjátékosukat, Szélpál Norbertet, aki az 58. percben összefejelt Bojan Miovszkival, és elveszítette az eszméletét. Szélpált kórházba kellett szállítani, ahol koponya-CT-vizsgálatot végeztek rajta. „Az ütközésre, sőt, a második félidőre egyáltalán nem emlékszem. A mentőautóban tértem magamhoz, majd indultunk is a kórházba, ahol azonnal csináltak egy CT-vizsgálatot. Szerencsére nincs semmi bajˮ – idézi a paksi klub honlapja a labdarúgót.

A paksiakkal ellentétben sokkal jobb hangulatban telt a hétvége a zalaegerszegieknél, akik a sereghajtó diósgyőriek otthonában győztek magabiztosan 3:1-re. A ZTE egyre javuló védelmében az utóbbi hetekben ismét rendszeresen lehetőséget kap a nádszegi származású Szépe János, de a mérkőzés hőse a kétgólos Zimonyi volt.

DVTK: nem javul a helyzet

Miskolcon viszont kevés az ok az örömre: a DVTK a nyitraiaktól önként távozott Geri Gergely érkezésével sem támadt fel, és továbbra is sorra veszíti el a mérkőzéseket. A diósgyőriek november óta egyetlenegy győzelmet szereztek, és azt is a zöld asztalnál – az újpestiek elleni találkozóra ugyanis az ellenfél a sok koronavírusos hiányzó miatt végül nem állt ki. 
A fehérváriak osztálykülönbséggel verték a Kisvárdát, így jó hangulatban vonulhatnak szünetre, de Márton Gáborék biztosan nem úgy képzelték, hogy ilyen komoly hátrányba kerülnek a Ferencvárossal szemben: valóságos csoda lenne, ha tavasszal utolérnék a zöld-fehéreket.

Továbbra is hasít a Mezőkövesd Pintér Attila irányítása alatt. Pintér még kiesőhelyen vette át a csapatot, azóta viszont öt forduló alatt négy győzelmet számlál a Mezőkövesd, így már a tabella nyolcadik helyén áll.

A hétvégi fordulóval még nem ért teljesen véget az őszi szezon, szerdán két elmaradt mérkőzést pótolnak: az Újpest a zalaegerszegieket, a Budafok a Honvédot fogadja.

Érdekes
Foci

A hétvége játékosa: Zimonyi Dávid (ZTE)

A 22 éves támadó a nyárig még amatőrként, a harmadosztályú lipótiaknál futballozott, és a ZTE vezetősége egy egymás ellen játszott kupamérkőzésen figyelt fel a támadó tehetségére. Szombaton ő volt a DVTK elleni mérkőzés hőse, miután duplával eldöntötte a mérkőzést.

Érdekes
Foci

A hétvége vesztese:a Puskás Akadémia

Egy esetleges győzelemmel a Puskás Akadémia a lejátszásra váró elmaradt meccsek eredményétől függetlenül biztosan a dobogón tölthette volna a téli szünetet, de Hornyák Zsolt csapata kisebb meglepetésre elbukott a mezőkövesdiek otthonában, ráadásul két játékosukat is kiállították. A felcsútiak öt veretlen bajnoki után szenvedtek ismét vereséget.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?